Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αυτοδιοικητικά Κριτήρια

Γράφει ο Βασίλης Λιόγκαρης //

Μάτι, Μάνδρα, Βουτσάς, Άγιοι Θεόδωροι, Κινέτα, Ραφήνα, Μαραθώνας, Νταού Πεντέλης.

Αυτά δεν είναι Αυτοδιοικητικά κριτήρια προς μίμηση, αλλά προς αποφυγή.

Ποια είναι και πως προωθούνται τα Αυτοδιοικητικά Κριτήρια;

Το ντούκου και το πάσο σταμάτησε. Επί τέλους ρίξανε τα χαρτιά τους στην τσόχα. Οι Άσσοι και οι Ρηγάδες τους ήταν κάλπικοι . Μπορεί να μετράνε στο γυαλί, αλλά δεν μετράνε στην πιάτσα, δεν μετράνε στο πάλκο της ζωής!

Δεν μπορεί Αυτοδιοικητικά Κριτήρια να είναι ένα Σαρβάϊβορ ή ένα πέρασμα εμποδίου.

Δεν δένεται έτσι το ατσάλι. Το ατσάλι δένεται σε άλλους αγωνιστικούς στίβους, σ’ αυτούς της ζωής και της καθημερινής βιοπάλης. Σ’ αυτούς που γεννά ο μόχθος και το αχ βαχ του καταπιεσμένου.
Αυτοδιοικητικά Κριτήρια, είναι οι αγώνες. Το Ασφαλιστικό, οι σχέσεις εργασίας, το ψωμί, η ακρίβεια, η βία, η ανέχεια κ.α.

Καλοί οι τηλεοπτικοί αστέρες της δημοσιογραφίας. Πουλάνε κοστούμια, τουαλέτες, αστραφτερά χαμόγελα, πανελλαδική εμβέλεια, ευτυχισμένα πρωϊνάδικα , μακριά από τον παλμό, την αγωνία και το άγχος της ζωής.

Το star system δουλεύει κανονικά και ασταμάτητα, αναπαριστάνοντας ή αναπληρώνοντας περίφημα τα Αυτοδιοικητικά Κριτήρια.

Θέλουνε την τοπική Αυτοδιοίκηση όργανο αντιλαϊκών και αντιδραστικών πολιτικών με φωσφορίζουσες ακτίνες και λέϊζερ.

………..

Όμως εμείς- η Λαϊκή Συσπείρωση- έχουμε το 10 το καλό. Καμία η σύγκριση. Σπλάχνο μέσα από τα σπλάχνα του Εργατικού Κινήματος. Ζυμωμένοι με τα προβλήματα του, ολόλαμπροι από ιδέες, προοπτικές και αγωνιστικές περγαμηνές!

Γνωρίζουν πώς να παλεύουνε και πώς να διεκδικούν. Υπάρχει το πεζοδρόμιο. Οι κραυγές, και τα πανό. Υπάρχουν οι ανυψωμένες γροθιές. Γεννήματα καθημερινής πάλης, στο εργοστάσιο, στο γιαπί, στους καταπέλτες των καραβιών. Αυτό είναι Αυτοδιοικητικά Κριτήρια. Η λαϊκή τους υπεροχή είναι αναμφισβήτητη και πεντακάθαρη. Τους εμπιστεύεσαι!

Η επίσημη θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης έχει διακηρυχθεί επανειλημμένα. Καμία συνεργασία με τις εναέριες πυγολαμπίδες μιας χρήσης.

Ο δρόμος που χαράχτηκε είναι δύσκολος, δύσβατος και ανηφορικός, αλλά είναι και ο μοναδικός για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση στην υπηρεσία των λαϊκών προοπτικών και αιτημάτων.

…………..

Γυρίστε τους την πλάτη. Εγκαταλείψτε τους μαζικά. Απεγκλωβιστείτε και καταψηφίστε τους.

Εμπρός για Δήμους και Νομαρχίες που θα αντιστέκονται στα αντιλαϊκά μέτρα και θα διεκδικούν αγωνιστικά την λύση των καυτών τους προβλημάτων. Επίσης να συμβάλουν στην δημιουργία πολιτικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος.

Η Λαϊκή Συσπείρωση τα έβαλε στο δικό της Τραπέζι και έδειξε πως αντιλαμβάνεται τα Αυτοδιοικητικά Κριτήρια-!!!