Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αυτό που σκέφτεσαι… ΚΚΕ!

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι, οι βιοπαλαιστές, οι νέοι και οι νέες που θα αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν κυριολεκτικά πάνω από την κάλπη της ερχόμενης Κυριακής. Αυτές τις τελευταίες ώρες, όλοι όσοι «ζυγίζουν» τις επιλογές τους, όσοι είναι απογοητευμένοι από την ΕΕ και τα κόμματά της, όλοι εκείνοι που σκέφτονται να ψηφίσουν ΚΚΕ, έχουν ακόμα περισσότερους λόγους για να κάνουν αυτό ακριβώς που σκέφτονται. Η δική τους στάση και η δική τους ψήφος μπορεί να κάνει την πραγματική διαφορά! Να σπρώξει ακόμα πιο ψηλά το ΚΚΕ, ώστε την Κυριακή το βράδυ να «πάρουν μπόι» ο λαός και οι αγώνες του.

Όσοι εκτιμούν το ΚΚΕ για τη δράση και τις θέσεις του, όσοι θέλουν να δουν αποδυναμωμένη τη ΝΔ, την Κυριακή έχουν μια μεγάλη ευκαιρία: Με ψήφο στο ΚΚΕ να δώσουν δύναμη στη δική τους δύναμη! Να δυναμώσουν την αγωνιστική συμπόρευση με το ΚΚΕ και να μη σπαταλήσουν την ψήφο τους σε ανώδυνα κανάλια, στηρίζοντας κόμματα που συμπορεύονται με την κυβέρνηση στην ίδια αντιλαϊκή πολιτική.

Ο απολογισμός του Ευρωκοινοβουλίου είναι αμείλικτος:
ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά ψήφιζαν εδώ και 5 χρόνια
το ίδιο με τη ΝΔ σε ποσοστό από 75% έως 93%.

Επομένως, κάθε ψήφος σε αυτά τα κόμματα όχι μόνο δεν «κονταίνει» τη ΝΔ, αλλά «ψηλώνει» την αντιλαϊκή πολιτική που όλοι μαζί υπηρετούν και στηρίζουν, σε Ευρωβουλή και Βουλή.

Η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που στα σίγουρα θα την βρει κανείς εκεί που την έριξε. Αντίθετα, τα ίδια τα στελέχη της σοσιαλδημοκρατίας (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και άλλοι) ομολογούν ότι θέλουν ψήφους για να «δώσουν κλότσο να γυρίσει» η ανασύνταξη της «κεντροαριστεράς», να σερβιριστούν δηλαδή τα γνωστά χρεοκοπημένα παραμύθια από την αρχή.

Τι λόγο έχει, λοιπόν, κανείς να ρίξει ψήφο που θα μεταφερθεί στα «στρογγυλά τραπέζια» και στις καρέκλες του «εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης», τον οποίο παλεύουν να συγκροτήσουν για λογαριασμό της αστικής τάξης όσοι έχουν βάλει «πλάτη» στα μνημόνια και στην αντιλαϊκή πολιτική που σήμερα εφαρμόζει η ΝΔ;

Κριτήριο ψήφου στο ΚΚΕ είναι και η βαθιά πεποίθηση ότι αυτή η ψήφος δεν «παρκάρεται» μέχρι τις επόμενες κάλπες. Το αντίθετο δηλαδή απ’ αυτό που έλεγε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ στους ψηφοφόρους του: Οτι η …επόμενη ευκαιρία θα έρθει το 2027, στις επόμενες εθνικές εκλογές!

Ψήφος στο ΚΚΕ είναι ψήφος καθημερινής αναμέτρησης με την ΕΕ της εκμετάλλευσης και του πολέμου. Είναι ψήφος διεκδίκησης για το εισόδημα, τη φοροληστεία, τους μισθούς, τα ωράρια, τις ΣΣΕ.

Με το βλέμμα σε αυτές τις αναμετρήσεις, που θα είναι στην ημερήσια διάταξη και μετά τις 9 Ιούνη, χρειάζεται να απορριφθεί και κάθε σκέψη για αποχή.
Στις ευρωεκλογές του 2019 η αποχή ήταν «πρώτο κόμμα», με πάνω από 40%. Αυτό όμως δεν εμπόδισε την ακρίβεια, την ενεργειακή φτώχεια, την κλιμάκωση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην περιοχή.

Αν η αποχή είναι μια στάση που μπορεί να ερμηνευθεί από κάθε κόμμα ανάλογα με τη σκοπιμότητά του, η ψήφος στο ΚΚΕ είναι η μόνη που δεν παρερμηνεύεται! Είναι καθαρή στάση καταδίκης της ΕΕ, των κομμάτων που ευθύνονται για την «κανονικότητα» της βαρβαρότητας και του πολέμου.

Πραγματικό πλήγμα σε αυτήν τη βαρβαρότητα είναι η αγωνιστική ανάταση, η ενίσχυση του ρεύματος αμφισβήτησης, το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αντιπολίτευσης. Ολα όσα εκφράζει και στην πράξη η ψήφος στο ΚΚΕ, στον αντίποδα των άλλων κομμάτων που θέλουν τους εργαζόμενους «θεατές».

Η Κυριακή των ευρωεκλογών είναι μέρα μάχης. Μέρα που μπορεί να ακουστεί μαζικά και στην κάλπη το «δεν πάει άλλο». Να εκφράσει με τη μεγαλύτερη κατηγορηματικότητα την αποδοκιμασία στην ΕΕ. Να γίνει το εκλογικό αποτέλεσμα «καύσιμο» για πιο δυναμική πάλη την επόμενη μέρα. Για να κερδίσει έδαφος ο αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της φτώχειας και των πολέμων, η προοπτική της αντεπίθεσης και της ανατροπής, της νίκης των λαών!

Το άρθρο αυτό αναδημοσιεύεται από την στήλη
«Η Άποψή μας» του σημερινού Ριζοσπάστη

Μοιραστείτε το: