Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αυτό τους ενοχλεί

Εκείνο που ενοχλεί περισσότερο τους αστούς, είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να απειλήσει το εκμεταλλευτικό σύστημα που υπερασπίζονται με νύχια και με δόντια. Η ταξική πάλη. Η μόνη οδός που μπορεί να απειλήσει πραγματικά τη δικτατορία των μονοπωλίων, είτε αυτή έχει το προσωπείο της αστικής δημοκρατίας, είτε χωρίς προσωπείο με αντιδραστικά καθεστώτα, στρατιωτικά και μη.

Έτσι στην Τουρκία ο Γ.Γ. του ΚΚ Τουρκίας Κεμάλ Οκουγιάν καταδικάζεται σε φυλάκιση για άρθρο εναντίον του Ερντογάν. Έτσι στο Σουδάν ο Πολιτικός Γραμματέας της Κ.Ε. του Σουδανικού ΚΚ και άλλα μέλη της ηγεσίας του κόμματος οδηγούνται στα μπουντρούμια του ισλαμικού καθεστώτος, την ώρα που ο λαός είναι στους δρόμους ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές.

Το μόνο που πραγματικά ενοχλεί τους αστούς, είναι η ταξική πάλη, όπως αποδεικνύει και ο άκρατος αντικομμουνισμός της ΕΕ και η ποινικοποίηση της δράσης Κομμουνιστικών Κομμάτων σε κράτη – μέλη. Όλες οι άλλες αντιπαραθέσεις και τα κροκοδείλια δάκρυα δεν είναι τίποτε άλλο από ενδοαστικές αντιπαραθέσεις και κόντρες που δεν αγγίζουν την ουσία και τα λαϊκά εργατικά συμφέροντα.

Γκάνταλφ / Χαραυγή