Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αφγανιστάν, εκλογές με βόμβες, ρουκέτες, νεκρούς και τραυματίες

 

Εκλογές στο Αφγανιστάν. Με στοιχεία και αριθμούς που δεν μπορούν να επιβεβαιωθούν από πουθενά και από κανέναν.

Με 130 νεκρούς και τραυματίες από βόμβες και ρουκέτες των Ταλιμπάν που καλούν τον κόσμο σε αποχή. Εννιά εξ αυτών υποψήφιοι. Με 52.000 αστυνομικούς να φρουρούν τα εκλογικά τμήματα, που κάποια από αυτά δεν άνοιξαν καν. Με 35,5 εκατομμύρια πληθυσμό και γύρω στα 9 εκατομμύρια εγγεγραμμένους.

Με το 30% της χώρας ίσως και παραπάνω στα χέρια των Ταλιμπάν. Το Σάββατο ψήφισαν, λένε, γύρω στα 3.000.000 αλλά κανείς δεν ξέρει τον ακριβή συνολικό αριθμό που τελικά ψήφισε. Ούτε κανείς θα ξέρει ποιος νίκησε μέχρι τον επόμενο μήνα. Με 20.000 Νατοικούς στρατιώτες, 18.000 από αυτούς Αμερικάνους.

AFGHANISTAN 2

Πρώτη χώρα του κόσμου στην παραγωγή όπιου με την βοήθεια των Αμερικάνων. Με 3 εκατομμύρια ανθρώπους που κινδυνεύει η ζωή τους άμεσα από την χειρότερη ξηρασία εδώ και πολλά χρόνια, χειρότερη ακόμη και του Ν.Σουδάν, ξηρασία που τους κάνει πάλι πρόσφυγες.

Αυτά πέτυχε μέχρι τώρα η ανθρωπιστική βοήθεια των Αμερικάνων από την δεκαετία του 80 και ο πόλεμος εναντίον της τρομοκρατίας που άρχισε ο Μπούς και δεν τελειώνει ποτέ. Αυτά που βλέπουμε και στις φωτογραφίες.