Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφιερωμένο στα «Ελληνικά Hoaxes»: Τι λέει ο δανέζικος (αστικός) Τύπος για το αντιλαϊκό νομοσχέδιο που διώκει κάθε φωνή ενάντια στο ΝΑΤΟ

Πήγαν για μαλ­λί και βγή­καν κου­ρε­μέ­νοι. Ο λόγος για τους συντά­κτες των «Ελλη­νι­κών Hoaxes» που επι­χεί­ρη­σαν να παρου­σιά­σουν ως «παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση» την είδη­ση που πρω­το­δη­μο­σί­ευ­σε το Ατέ­χνως για το αντι­λαϊ­κό νομο­σχέ­διο της δανέ­ζι­κης κυβέρ­νη­σης που τιμω­ρεί μέχρι και έως 12 χρό­νια φυλα­κή όσους ασκούν κρι­τι­κή στη βάρ­βα­ρη ιμπε­ρια­λι­στι­κή συμ­μα­χία του ΝΑΤΟ. Μια πρώ­τη απά­ντη­ση στη λαθρο­χει­ρία των «Ελλη­νι­κών Hoaxes» τη δώσα­με σε σχε­τι­κό άρθρο πριν λίγες ημέ­ρες. Τώρα, έρχε­ται ο ίδιος ο αστι­κός Τύπος της Δανί­ας, με δημο­σιεύ­μα­τα του και παρα­δείγ­μα­τα, να επι­βε­βαιώ­σει του λόγου το αλη­θές: ότι δηλα­δή το νομο­σχέ­διο που βρί­σκε­ται στα σκα­ριά απο­τε­λεί εξό­φθαλ­μη προ­σπά­θεια φίμω­σης της ελευ­θε­ρί­ας της έκφρα­σης στο όνο­μα της Νατοϊ­κής συμμαχίας. 

***

Η συζή­τη­ση για το απί­στευ­το νομο­σχέ­διο που ποι­νι­κο­ποιεί και τιμω­ρεί με 12 χρό­νια φυλα­κή όσους κάνουν κρι­τι­κή μετα­ξύ άλλων και στο ΝΑΤΟ έχει κυριο­λε­κτι­κά πάρει φωτιά στην Δανία. Οι νομο­θέ­τες ψελ­λί­ζουν απλά κάποιες δικαιο­λο­γί­ες αλλά όλοι κατα­λα­βαί­νουν πια τον αντι­δη­μο­κρα­τι­κό κατή­φο­ρο της αστι­κής κυβέρ­νη­σης της Δανίας.

«Λίγο πριν τις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές στην Δανία δια­βά­ζεις ένα άρθρο που περιέ­χει κρι­τι­κή για το ΝΑΤΟ. Σου αρέ­σει και το κοι­νο­ποιείς. Την άλλη μέρα σε έχουν συλ­λά­βει και κατη­γο­ρεί­σαι πως βοη­θάς μια ξένη δύνα­μη σε “παρά­νο­μες δρα­στη­ριό­τη­τες…”» γρά­φει στην εφη­με­ρί­δα POLITIKEN που αυτο­προσ­διο­ρί­ζε­ται φιλε­λεύ­θε­ρη με 90.000 φύλ­λα κυκλο­φο­ρία, ο ιστο­ρι­κός-ερευ­νη­τής Dino Knutsen στις 11 Οκτωβρίου.

Δεν πρό­κει­ται για κάποιο και­νούρ­γιο παι­χνί­δι στο κομπιού­τερ

Και συνε­χί­ζει καυ­στι­κά. «Δεν πρό­κει­ται για κάποιο και­νούρ­γιο παι­χνί­δι στο κομπιού­τερ ούτε κάποιο σενά­ριο για κάποια τηλε­ο­πτι­κή σαπου­νό­πε­ρα.  Είναι οι συνέ­πειες του Σχέ­διου νόμου του υπουρ­γού Δικαιο­σύ­νης, Søren Pape Poulsen», που βρι­σκό­ταν σε δημό­σια δια­βού­λευ­ση μέχρι τις 10 του μηνός. Η ψήφι­ση του νομο­σχε­δί­ου ανοί­γει την δυνα­τό­τη­τα για την αυθαί­ρε­τη εφαρ­μο­γή του, και απο­τε­λεί πρά­ξη κρα­τι­κής βίας, αφού οι υπη­ρε­σί­ες θα βρουν τρό­πο να απο­δεί­ξουν την ηθε­λη­μέ­νη συμ­με­το­χή σου στην παρα­νο­μία για να σε τιμω­ρή­σουν, τονί­ζει ο ιστο­ρι­κός. Η νομι­κή αξία του νομο­σχε­δί­ου είναι αδύ­να­μη συνε­χί­ζει ο αρθρογράφος.

Το ίδιο συνέβη και την περίοδο του ψυχρού πολέμου υπό την επιρροή του Σχεδίου Μάρσαλ 

Η Δανία ιστο­ρι­κά δέχτη­κε πιέ­σεις και επιρ­ρο­ές για να χει­ρα­γω­γή­σει την κοι­νή γνώ­μη και στον Α’ παγκό­σμιο και από τις δύο πλευ­ρές και στην περί­ο­δο κατο­χής των Ναζί.

Το ίδιο συνέ­βη και την περί­ο­δο του ψυχρού πολέ­μου υπό την επιρ­ροή του Σχε­δί­ου Μάρ­σαλ. Ιδιαί­τε­ρα την δεκα­ε­τία του 50 ήταν έτοι­μα τα σχέ­δια νόμου για τιμω­ρία όσων διέ­δι­δαν προ­φο­ρι­κή ή γρα­πτή προ­πα­γάν­δα που ευνο­ού­σε ξένη δύνα­μη, εννο­ώ­ντας την Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, και δια­κι­νη­τές τους κομ­μου­νι­στές. Νομο­σχέ­δια κατά παραγ­γε­λία της CIA. Δεν ψηφί­στη­καν επει­δή οι Σοσιαλ­δη­μο­κρά­τες φοβή­θη­καν μήπως περι­λά­βει και τους ίδιους και ανέ­λα­βαν οι ίδιοι την έκδο­ση αντι­κομ­μου­νι­στι­κού υλι­κού που χρη­μα­το­δο­τή­θη­κε από την CIA, συνε­χί­ζει το άρθρο. «Κίν­δυ­νοι για την δημο­κρα­τία μπο­ρούν να υπάρ­ξουν αλλά δεν αντι­με­τω­πί­ζο­νται με νόμους λάστι­χο με αυθαί­ρε­τες ερμη­νεί­ες. Ταυ­τό­χρο­να, στους και­ρούς που ζού­με, δεν υπάρ­χει μόνο η υπη­ρε­σία πλη­ρο­φο­ριών της Ρωσί­ας αλλά τον ίδιο ρόλο παί­ζουν και η Αμε­ρι­κά­νι­κη, η Ισραη­λι­νή και η Βρε­τα­νι­κή υπη­ρε­σία. Γι’ αυτό ξανα­σκέ­ψου το κ. Υπουρ­γέ» κατα­λή­γει το άρθρο.

Η ελευθερία λόγου συρρικνώνεται

«Η ελευ­θε­ρία λόγου συρ­ρι­κνώ­νε­ται με το νέο νομο­σχέ­διο που αφο­ρά από­ψεις που επη­ρε­ά­ζουν την κοι­νή γνώ­μη στην τηλε­ό­ρα­ση, το ράδιο, τις εφη­με­ρί­δες, περιο­δι­κά και τα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης» γρά­φει σε άρθρο του στις 9 Οκτω­βρί­ου στην εφη­με­ρί­δα BERLINSKE, ανε­ξάρ­τη­τη συντη­ρη­τι­κή με 125.000 φύλ­λα κυκλο­φο­ρί­ας ο Flemming Rose D. Το άρθρο του, όπως θα δού­με παρα­κά­τω, ανα­γκά­ζει τον υπουρ­γό Δικαιο­σύ­νης να του απα­ντή­σει στην ίδια εφη­με­ρί­δα. Τα πάντα μπο­ρούν να τιμω­ρη­θούν συνε­χί­ζει ο αρθρο­γρά­φος αφού δεν υπάρ­χει ένα ελά­χι­στο όριο παρά­βα­σης στο νομο­σχέ­διο. Είναι τόσο θολή η πρό­τα­ση που μπο­ρεί να τιμω­ρη­θεί ένας Δανός αγρό­της, αν μετά από τέσ­σε­ρα χρό­νια απώ­λειας εισο­δή­μα­τος, ισχυ­ρι­στεί πως τα μέτρα απο­κλει­σμού κατά της Ρωσί­ας δεν έχουν πετύ­χει και μάλι­στα έχουν αρνη­τι­κές επι­πτώ­σεις για τον ίδιο.

Και πράγ­μα­τι τα μέτρα απο­κλει­σμού είχαν το αντί­θε­το απο­τέ­λε­σμα αφού οι Ρώσοι ολι­γάρ­χες πήραν τα χρή­μα­τά τους από την Δύση και τα επέ­στρε­ψαν στην Ρωσία σύμ­φω­να με τους ανα­λυ­τές του αμε­ρι­κά­νι­κου Carnegies Moskva Institutionen.

Συνέπειες αν τιμωρούμε με 12 φυλακή όσους έχουν σχέση με την Ρωσία 

Εάν τώρα τιμω­ρού­με με 12 φυλα­κή όσους έχουν σχέ­ση με την Ρωσία αυτό θα έχει αρνη­τι­κή συνέ­πεια για την οικο­νο­μία και τις επεν­δύ­σεις, ανα­λύ­ει από την δική του αστι­κή οπτι­κή γωνία ο αρθρο­γρά­φος. Συνε­χί­ζει όμως γρά­φο­ντας, «τον παρα­πά­νω ισχυ­ρι­σμό αν κάποιος τον ανα­πτύ­ξει μπο­ρεί να βρε­θεί κατα­δι­κα­σμέ­νος». Το ίδιο μπο­ρεί να συμ­βεί αν κάποιος τοπο­θε­τη­θεί υπέρ ή κατά της διέ­λευ­σης του αγω­γού αερί­ου Nord Stream που περ­νά μέσα από τα χωρι­κά ύδα­τα της Δανίας.

Αυτά είναι μερι­κά μόνο από τα παρα­δείγ­μα­τα του αρθρο­γρά­φου που κατα­λή­γει ότι το ίδιο μπο­ρεί να συμ­βεί αν κάποιος ισχυ­ρι­στεί πως το ΝΑΤΟ ευθύ­νε­ται για τον ψυχρό πόλε­μο που ξεκί­νη­σε ενά­ντια στην Ρωσία. Η κατα­πο­λέ­μη­ση των ψευ­δών ειδή­σε­ων δεν γίνε­ται με νόμους κατα­στο­λής που συρ­ρι­κνώ­νουν την δημο­κρα­τία, τελειώ­νει το άρθρο του ο Flemming Rose D στέ­λε­χος του Cato Institute, Washington, DC και μέλος της Επι­τρο­πής για την ελευ­θε­ρία του λόγου της ίδιας της κυβέρ­νη­σης της Δανίας!

Ξαναδιαβάστε την πρόταση νόμου

-Δεν θέλου­με να στο­χο­ποι­ή­σου­με συμπε­ρι­φο­ρές και από­ψεις που έχουν να κάνουν με την Ρωσία ισχυ­ρί­ζε­ται ο υπουρ­γός δικαιο­σύ­νης στην απά­ντη­σή του στον Flemming Rose D. Μόνο όσους συνερ­γά­ζο­νται θέλου­με να εμπο­δί­σου­με και παρα­κα­λεί τον αρθρο­γρά­φο να ξανα­δια­βά­σει την πρό­τα­ση νόμου (σ.σ. με παρα­πο­μπή σε δηλώ­σεις αυτού του υπουρ­γού τα αυτό­κλη­τα Ελλη­νι­κά Hoaxes χαρα­κτή­ρι­ζαν συκο­φα­ντι­κά «Παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση» το δημο­σί­ευ­μά μας).

Όπως γίνε­ται κατα­νοη­τό και φιλε­λεύ­θε­ροι και συντη­ρη­τι­κοί κατα­λα­βαί­νουν πλή­ρως το νόη­μα των απα­γο­ρεύ­σε­ων που επι­χει­ρεί να νομο­θε­τή­σει η Δανέ­ζι­κη, δεξιά και με την στή­ρι­ξη της Ακρο­δε­ξιάς κυβέρ­νη­ση. Ανη­συ­χούν και για την συρ­ρί­κνω­ση της δημο­κρα­τί­ας και για την ίδια την οικο­νο­μία. Για μας που πρώ­τοι ανα­κι­νή­σα­με το θέμα είναι ακό­μη πιο φανε­ρό πως αυτοί οι νόμοι είναι νόμοι κατα­στο­λής και φίμω­τρο στην ελευ­θε­ρία σκέ­ψης και έκφρα­σης. Για όσους είναι απλά νόμοι ενά­ντια στις «ψευ­δείς» ειδή­σεις, να γνω­ρί­ζουν πως συμ­με­τέ­χουν σε ένα ιμπε­ρια­λι­στι­κό παι­χνί­δι ενά­ντια στους λαούς και νομι­μο­ποιούν αντι­δη­μο­κρα­τι­κές και αντι­λαϊ­κές μεθό­δους που έχουν πονέ­σει τον Ελλη­νι­κό λαό και πρώ­τα τους αγω­νι­στές κομ­μου­νι­στές. Σίγου­ρα κάποιο κίνη­τρο θα υπάρχει.

Αυτό που μένει να δού­με είναι τι άλλο θα σκαρ­φι­στούν τα λαγω­νι­κά του ευρω­α­τλα­ντι­κού πλυ­ντη­ρί­ου των «Ελλη­νι­κών Hoaxes» προ­κει­μέ­νου να «βγά­λουν λάδι» την αντι­λαϊ­κή κυβέρ­νη­ση της Κοπεγ­χά­γης, την Ευρω­παϊ­κή Ένω­ση και το ΝΑΤΟ. Μήπως τα παρα­πά­νω δημο­σιεύ­μα­τα του ίδιου του αστι­κού Τύπου της Δανί­ας είναι κι αυτά «παρα­πλη­ρο­φό­ρη­ση» ή μήπως έχουν εισχω­ρή­σει, ακό­μη και ‘κει, εντε­ταλ­μέ­νοι χάκερς του Κρεμ­λί­νου με σκο­πό την συκο­φά­ντη­ση των… «ευα­γών» ευρω­α­τλα­ντι­κών θεσμών; 

Ας το σκε­φτούν καλά- πολύ καλά- την επό­με­νη φορά που θα κατα­πια­στούν με το θέμα, μιας και ο κατή­φο­ρος της κου­ρε­λια­σμέ­νης τους αξιο­πι­στί­ας έχει πάρει ήδη το δρό­μο για τον έναν και μονα­δι­κό προ­ο­ρι­σμό: Τον πάτο. 

Ατέ­χνως

(Η όλη έρευ­να και ανά­δει­ξη του θέμα­τος είναι του συνερ­γά­τη μας Πάνου Αλε­πλιώ­τη)

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο