Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Αφρ. Ρέτζιου (ΟΕΝΓΕ): Μετατρέπετε τα δημόσια νοσοκομεία σε δεξαμενή άντλησης πελατείας των ιδιωτών (VIDEO)

Φέρνετε αυτό το έκτρωμα παρά την καθολική αντίθεση χιλιάδων γιατρών, της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών γιατρών και μεγάλων Ενώσεων της χώρας, τόνισε η Αφροδίτη Ρέτζιου, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), μιλώντας στην ακρόαση φορέων της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων, για το νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας.

Όπως επισήμανε, χιλιάδες νοσοκομειακοί γιατροί έχουν πάρει ξεκάθαρη θέση ενάντια στο τερατούργημα που σαρώνει ό,τι έχει απομείνει στη δημόσια υγεία.

Όσο για την ελευθερία επιλογής που ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι δίνει στους ασθενείς, η Αφρ. Ρέτζιου έκανε λόγο για «ωμό εκβιασμό» την ώρα που οι ασθενείς βρίσκονται σε ανάγκη. «Ή θα πληρώσεις ή θα υπομείνεις πολύμηνη αναμονή», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το κυβερνητικό αφήγημα ότι τα κενά υπάρχουν εξαιτίας της άρνησης των γιατρών να εκδηλώσουν ενδιαφέρουν για τις προκηρυσσόμενες θέσεις, η πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ σημείωσε ότι «προκηρύσσετε κάποιες θέσεις μέσα σε μια θάλασσα τραγικών ελλείψεων», ενώ υπογράμμισε ότι οι κενές θέσεις δεν είναι αποτέλεσμα της έλλειψης ενδιαφέροντος των γιατρών, αλλά των απάνθρωπων ωραρίων και των πολύ χαμηλών μισθών.

Για την κυβέρνηση, τόνισε, προτεραιότητα αποτελεί η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ, αντί για μαζικές μόνιμες προσλήψεις και υψηλού επιπέδου παροχές υγείας για το λαό, ενώ με το νομοσχέδιο νομιμοποιείται το πλιάτσικο στις τσέπες των ασθενών και το δημόσιο νοσοκομείο θα μετατραπεί σε δεξαμενή άντλησης πελατείας για τα ιδιωτικά ιατρεία.

Σημειώνεται ότι η Αφρ. Ρέτζιου δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή της καθώς ο πρόεδρος της Επιτροπής και βουλευτής της ΝΔ, Βασίλης Οικονόμου την διέκοπτε διαρκώς, δείχνοντας ιδιαίτερο ζήλο για την τήρηση του χρόνου…

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στάλιν…», του Νίκου Μόττα