Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αχ. Μπέος: Δεν θέλει τους πρόσφυγες στο Βόλο, αλλά καλωσορίζει τους Νατοϊκούς!

Στα ρατσιστικά, ξενοφοβικά αντανακλαστικά μερίδας πολιτών του Βόλου απευθύνθηκε, για άλλη μια φορά, ο δήμαρχος της πόλης Αχιλλέας Μπέος. Θρασύς και προκλητικός ως συνήθως, ο Μπέος απείλησε ότι «θα χυθεί αίμα» αν εγκατασταθούν πρόσφυγες στο στρατόπεδο Γεωργούλα!

Εκφράζοντας την αντίθεση του στις πληροφορίες ότι η κυβέρνηση, σχεδιάζει την εγκατάστασης προσφύγων στον Βόλο μέσω της δημιουργίας hot spot στο εν λόγω στρατόπεδο, ο Αχ. Μπέος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Θα έχουμε άσχημες εξελίξεις στον Βόλο. Εύχομαι να μην επιλέξουν τον στρατόπεδο Γεωργούλα για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες. Όσο είμαι εγώ δήμαρχος της πόλης κανείς δεν θα παίξει με την πόλη με την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών. Στο κέντρο της πόλης δεν πρόκειται να φέρουν πρόσφυγες όσο θα είμαι εδώ, τον κώλο τους να χτυπάνε κάτω. Μόνο αν φέρουν τανκς. Το δηλώνω».

Δεν θα σχολιάσουμε τα περί… «ποιότητας ζωής» των πολιτών, καθώς οι εργαζόμενοι, ο λαός του Βόλου έχει βιώσει από πρώτο χέρι την αντιλαϊκή πολιτική της διοίκησης του δήμου. Ωστόσο ο Μπέος, που σηκώνει μπαϊράκι κατά των προσφύγων, είναι ο ίδιος δήμαρχος που δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα στη μετατροπή του Βόλου (και της ευρύτερης περιοχής) σε ορμητήριο των ιμπεριαλιστών φονιάδων του ΝΑΤΟ! Αντίθετα, είναι η διοίκηση Μπέου που καλωσόρισε τα αιματοβαμμένα δολάρια των Νατοϊκών, για τα κέρδη μιας χούφτας επιχειρηματιών της πόλης.

Διόλου τυχαίο, λοιπόν, το αντιπροσφυγικό παραλήρημα για εναν δήμαρχο που κανένα πρόβλημα δεν έχει να συνυπάρχει σε κοινωνικές εκδηλώσεις και «εγκαίνια» με πατενταρισμένους ναζί της εγκληματικής Χρυσής Αυγής. Διόλου τυχαία η τραμπούκικη συμπεριφορά και η εκτόξευση απειλών από εναν τύπο που επιχείρησε να απαγορεύσει τον συνδικαλισμό (!) και που ουκ ολίγες φορές έχει καταφύγει σε πρωτόγονο αντικομμουνισμό.

Μπέος και Ναζί, κάνουν… εγκαίνια μαζί.

Ακολουθώντας την κλασσική ρατσιστική, χρυσαυγίτικη συνταγή του «άλλο έλληνας και άλλο πρόσφυγας», ο δήμαρχος Μπέος δήλωσε πως… δεν θα βάλει στην ίδια ζυγαριά το Βολιώτη με τους πρόσφυγες.

Μόνο που ο λαός του Βόλου, όπως και όλης της χώρας, δεν έχει τίποτα να χωρίσει από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Αντίθετα, τον χωρίζει άβυσσος με την αστική τάξη και τα πολιτικά τσιράκια της, όπως είναι ο δήμαρχος Βόλου.