Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Αύριο εκδικάζεται η άθλια και απαράδεκτη αγωγή κατά δημοσιογράφου

Εκδικάζεται αύριο η αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του δημοσιογράφου Νίκου Μπογιόπουλου τον περασμένο Ιούλη η Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών Στρατού (ΕΑΑΣ). Αφορμή όσα είπε ο δημοσιογράφος σε ραδιοφωνική του εκπομπή και περιγράφονταν στο άρθρο του «Οι “κομμουνιστοσυμμορίτες”, οι κατσαπλιάδες του Βαν Φλιτ και τα τσιράκια του Πάιατ» που δημοσιεύτηκε τον Αύγουστο του 2020 και αφορούσε αντικομμουνιστικές εκδηλώσεις της Ένωσης σε Γράμμο και Βίτσι για τους πεσόντες «κατά τις επιχειρήσεις 1946-1949 κατά των κομμουνιστοσυμμοριτών», όπως ανέφερε σε ανακοίνωση της.

Η ΕΑΑΣ –Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου υπαγόμενο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας– έχει καταθέσει αγωγή σε βάρος του δημοσιογράφου με την οποία ζητά 70.000 και τη φυλάκιση του για 6 μήνες.

Δημόσια στήριξη στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλου έχουν δηλώσει μέχρι τώρα το ΚΚΕ,  ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜΕΡΑ

Θεωρούμε κάθε αγωγή εναντίον δημοσιογράφου -πλην αυτών που προέρχονται από θιγόμενους πολίτες- προσπάθεια φίμωσης των δημοσιογράφων και οικονομικής εξόντωσής τους και δίωξη της ίδιας της ελευθεροτυπίας.

Πολύ δε περισσότερο η αγωγή της συγκεκριμένης Ένωσης, που επιδίδεται στον αντικομμουνισμό με πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και εξοριών, είναι άθλια και απαράδεκτη.

Όπως επισημαίενει το ΚΚΕ σε σημερινή του ανακοίνωση η αγωγή «δεν στρέφεται μόνο κατά του δημοσιογράφου, στρέφεται εναντίον καθενός και καθεμιάς που δεν ανέχεται την κακοποίηση της ιστορικής αλήθειας και μνήμης, τον αντικομμουνισμό, την ποινικοποίηση της γνώμης και δράσης που αμφισβητεί την κυρίαρχη πολιτική και ιδεολογία» τονίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

«Οι “διώκτες” του δημοσιογράφου είναι οι ίδιοι που φιγουράρουν σε εκδηλώσεις “κομμουνιστοφάγων”, μαζί με εκπροσώπους της εγκληματικής φασιστικής Χρυσής Αυγής, ενώ επιδίδονται σε πρακτικές και φρασεολογία βγαλμένη από την εποχή των εκτελέσεων και των εξοριών» προσθέτει η ανακοίνωση.

Τέλος το ΚΚΕ καλεί την κυβέρνηση «εδώ και τώρα να πάρει θέση και ν’ απαντήσει στα ερωτήματα που το ΚΚΕ έχει θέσει με επίκαιρη ερώτησή του, όπως ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσει η δίωξη σε βάρος του δημοσιογράφου, αλλά και ποια μέτρα θα πάρει για να σταματήσουν αυτές οι προκλητικές ενέργειες της ΕΑΑΣ, η οποία ως ΝΠΔΔ εποπτεύεται από το ίδιο το υπουργείο ‘Αμυνας».

vivlio mpelogiannis