Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube

Αύριο οι ανακοινώσεις για το άνοιγμα των σχολείων με μόνο μέτρο τα self test

Aύριο στις 14:00 αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση των ειδικών και αμέσως μετά θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη και την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως για το πώς θα ανοίξουν τα σχολεία στις 10 Γενάρη.

Η κυβέρνηση δηλώνει αποφασισμένη ν’ ανοίξουν τα σχολεία στις 10 του μήνα, χωρίς τη λήψη νέων πρόσθετων μέτρων για αραίωση των μαθητών ανά τάξη και ενίσχυση του διδακτικού προσωπικού.

Πάρα πολλοί είναι οι επιστήμονες οι οποίοι θεωρούν ότι δεν πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία, τουλάχιστον για την επόμενη βδομάδα.

Ηδη, από σήμερα, με απόφαση του υπουργείου Εργασίας, επαναλειτουργούν κανονικά οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο της υπό-επιτροπής που εξετάζει την επαναλειτουργία των σχολείων έχει «κλειδώσει» και τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά με αλλαγές στα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πρόθεση της επιτροπής φέρεται να είναι η αλλαγή στο τέστινγκ, με τους μαθητές να υποβάλλονται σε συχνότερο self τεστ, αν αυτό είναι εφικτό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένεται να αυξηθούν από δύο σε τρία τα self test που γίνονται εβδομαδιαίως στους μαθητές, ενώ εξετάζεται και η αλλαγή των πρωτοκόλλων αναφορικά με το πότε θα κλείνει ένα τμήμα ανάλογα με τον αριθμό των κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, προκρίνεται ενδεχόμενη αύξηση των τεστ, χωρίς να έχει αποσαφηνιστεί αν θα διενεργούνται σε 24ωρη ή 48ωρη βάση.

Επιπλέον, αλλαγές αναμένονται και στα πρωτόκολλα που αφορούν τις περιπτώσεις κρουσμάτων. Αναμένεται να μειωθεί στο 30% (από 50%) το ποσοστό κρουσμάτων σε μια τάξη, προκειμένου να εισέλθει σε καθεστώς τηλεκπαίδευσης.

Η μαζώχτρα, του Αργύρη Εφταλιώτη

Μετάβαση στο περιεχόμενο