Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: «Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!»

«Έξω οι φασίστες από τα σχολεία!», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης, καταγγέλλοντας ότι «τα σχολεία και οι μαθητές μας έχουν μπει στο στόχαστρο εθνικιστικών και ακροδεξιών κύκλων, με ιδιαίτερη ένταση, τις τελευταίες μέρες. Ομάδες που δεν κρύβουν το ακροδεξιό τους πρόσωπο, χρησιμοποιώντας κάποιους μαθητές, εξωσχολικούς και γονείς, με χειριστικό τρόπο αλλά και με απειλές, προσπαθούν να επιβάλλουν σε διάφορα σχολεία “εθνικιστικές απόψεις” αλλά και συγκεκριμένες ενέργειες.

Στο πλαίσιο αυτό δρουν ανοιχτά ή συγκαλυμμένα η εγκληματική Χρυσή Αυγή και άλλες φασιστικές ομάδες. Όλοι αυτοί χρησιμοποιούν ως πρόσχημα το Μακεδονικό, την υπόθεση Κατσίφα κ.ά., επιδίδονται σε μια πατριδοκαπηλία, με συνθήματα κενά από διεκδικήσεις δικαιωμάτων αλλά γεμάτα μίσος. Με τρομακτική ευκολία αυτοί οι ακροδεξιοί κύκλοι προσπαθούν να σπείρουν στη νεολαία ακραίες αλυτρωτικές και εθνικιστικές αντιλήψεις και διεκδικήσεις, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορούν να έχουν για τη χώρα και το λαό μας.

Η στόχευση του φασισμού στη νεολαία δεν είναι τυχαία. Οι φασίστες δεν εξυπηρετούν μόνο την επιχείρηση άλωσης και ξαναγραψίματος της Ιστορίας του τόπου, αναδομώντας και απονοηματοδοτώντας αξίες και γεγονότα. Στοχεύουν στις νεανικές συνειδήσεις για να νομιμοποιηθεί σε αυτές ο φασισμός, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση πλατιά λαϊκά στρώματα, αθωώνοντας έτσι το βάρβαρο εκμεταλλευτικό σύστημα.

Επιδιώκεται το ξέπλυμα της ΧΑ ενόψει και των καταιγιστικών εξελίξεων σε βάρος της, στη δίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης. Η Χρυσή Αυγή αποτελεί ναζιστικό, φασιστικό μόρφωμα, που έχει αποστολή το χτύπημα του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Στηρίζεται για το σκοπό αυτό ποικιλόμορφα από το σύστημα, από τη μεγαλοεργοδοσία. Η ιδεολογία και η δράση της Χρυσής Αυγής είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα στηρίζει αυτά των πλουσίων.

Η λιτότητα, η φτώχεια και το χτύπημα μορφωτικών και εργασιακών δικαιωμάτων, αποτέλεσμα της δράσης του κεφαλαίου με σκοπό το κέρδος, η αμάθεια και η πολιτιστική παρακμή, αποθρασύνουν τη φασιστική ΧΑ, τρέφουν τον εθνικισμό και το φασισμό.

Οι εκπαιδευτικοί έχουμε υποχρέωση να αποκαλύψουμε στα μάτια των μαθητών μας τον πραγματικό ρόλο των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων. Να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους!

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αναλάβουν δράση μέσα στα σχολεία!

Η ΕΛΜΕ θα στηρίξει με όλα τα μέσα και θα καλύψει όλες τις ενέργειες συναδέλφων στα σχολεία τους ενάντια στο φασισμό και τον εθνικισμό!

Είναι χρέος του κόσμου της Εκπαίδευσης να υπερασπιστεί το σχολείο και τη νέα γενιά από το δηλητήριο του εθνικισμού και του φασισμού. Να μη γίνουν οι μαθητές μας υλικό για να ξεπλυθούν πολιτικά οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα.

Να μην επιτρέψουμε την πατριδοκαπηλία και την εθνικιστική τύφλωση να σπείρουν το διαιρετικό μίσος ανάμεσα στους μαθητές μας και να επιβάλλουν τη ρατσιστική στοχοποίηση μεταναστών.

Να πούμε καθαρά ότι το πρόγραμμα της ΧΑ και του φασισμού είναι οι εικόνες ολέθρου από τις καταστροφές του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τα πεινασμένα παιδιά της Κατοχής, το Ολοκαύτωμα των Εβραίων, τα καμένα χωριά από τους Γερμανούς, το Δίστομο, η Κάνδανος και ο Χορτιάτης…

Να αναδειχτεί η ανάγκη για πραγματικούς αγώνες για τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα της νέας γενιάς. Το τσάκισμα του φασισμού είναι υπόθεση του εργατικού – λαϊκού κινήματος. Όσο δυναμώνει το εργατικό – λαϊκό κίνημα, ο ταξικός του προσανατολισμός, θα απομονώνεται η επιρροή των φασιστικών και εθνικιστικών οργανώσεων, θα αποκαλύπτεται ο ρόλος τους στις συνειδήσεις των εργαζομένων.

Μόνο έτσι η μαύρη νύχτα της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί εκεί όπου ανήκει… στους υπονόμους της Ιστορίας».