Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης: Οι δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια των μαθητών – Φωτό σχολικών αυλών

Τη βιασύνη και προχειρότητα του δήμου Θεσσαλονίκης που αποφάσισε τη λειτουργία των σχολείων  σε συνθήκες ολικού παγετού καταγγέλλει η Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης. Όπως αναφέρει, διευθυντές σχολείων της Θεσσαλονίκης αναγκάστηκαν να κλείσουν οι ίδιοι τα σχολεία τους ή να περιορίσουν τους μαθητές εντός των κτιρίων των σχολείων γιατί οι αυλές ήταν εξαιρετικά επικίνδυνες λόγω του πάγου. Υπενθυμίζει πως οι δημοτικοί άρχοντες δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια ανήλικων μαθητών.

auli sxoleiou6

Συνοδεύει δε την ανακοίνωσή της με φωτογραφίες από το προαύλιο σχολείων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Εμείς να υπενθυμίζουμε ότι χτες σε σχολείο του Ευόσμου 14χρονος μαθητής γλίστρησε στο προαύλιο και έσπασε το πόδι του.

auli sxoleiou3

Το κείμενο της Α’ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης:

«Δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς η προχειρότητα και η βιασύνη με την οποία ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε την λειτουργία των σχολείων χθες Τρίτη, μια μέρα όπου στην πόλη επικρατούσαν συνθήκες ολικού παγετού με τα περισσότερα πεζοδρόμια καλυμμένα με πάγο, με θερμοκρασία 6 βαθμούς Κελσίου υπό το μηδέν στις 8 το πρωί και το χειρότερο, με σχολικές αυλές να θυμίζουν παγοδρόμια.

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπενθυμίσουμε στους δημοτικούς άρχοντες ότι δεν μπορούν να παίζουν με την ασφάλεια ανήλικων μαθητών και ούτε φυσικά να μετακυλίουν την ευθύνη καθαρισμού των αυλών στους διευθυντές των σχολικών μονάδων και την ευθύνη της ασφάλειας των μαθητών υπό τέτοιες συνθήκες στους εφημερεύοντες καθηγητές, με σκοπό να πείσουν τους δημότες τους ότι όλα είναι «καλώς καμωμένα».

Μήπως απώτερος σκοπός των παραπάνω ήταν να ξεχαστεί το αλησμόνητο «πάγωσαν οι αλατιέρες» προ διετίας, μιας και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο; Το τελικό αποτέλεσμα της χθεσινής κατάστασης ήταν πολλά σχολεία να μην λειτουργήσουν τελικά με απόφαση των διευθυντών και άλλα να έχουν κλειδωμένους τους μαθητές στο εσωτερικό των σχολικών μονάδων για να αποφύγουν τα χειρότερα. Ως απόδειξη των παραπάνω, επισυνάπτουμε μερικές ενδεικτικές φωτογραφίες σχολικών αυλών του δήμου Θεσσαλονίκης».

auli sxoleiou4

auli sxoleiou2

auli sxoleiou5

auli sxoleiou1