Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Α ρε Γέρο του Μοριά, τι σου ‘μελε να πάθεις…

Έδωσε τα πάντα στον αγώνα για την ελευθερία της πατρίδας και τι πήρε για ανταμοιβή; Τον κατηγόρησαν ως προδότη, τον καταδίκασαν και τον φυλάκισαν. Και σαν να μην έφταναν αυτά, ήρθε 200 χρόνια αργότερα μια αστική φυλλάδα να τον αποτελειώσει, παρουσιάζοντας τον σε εξώφυλλο με την μορφή του… Κυριάκου Μητσοτάκη!

Ο λόγος για το περιοδικό «ΒΗΜΑgazino», που κυκλοφορεί ως ένθετο μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», που επέλεξε να… «γιορτάσει» τα 200χρονα της Επανάστασης με ένα καταγέλαστο εξώφυλλο στο οποίο ο πρωθυπουργός παρουσιάζεται ως Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!!! Στο εν λόγω ντροπιαστικό εξώφυλλο – το οποίο αποσύρθηκε από τα social media μετά την κατακραυγή – εμφανίζονται μεταξύ άλλων η Γιάννα Αγγελοπούλου ως… Μπουμπουλίνα, η Ούρσουλα φορ ντεν Λάιεν ως Μαντώ Μαυρογένους, ο Βλ. Πούτιν ως Νικηταράς, ο Μπ. Τζόνσον ως Λόρδος Βύρωνας, ο Εμμ. Μακρόν ως Καποδίστριας, ενώ στο τσίρκο συμμετέχουν επίσης οι Τζο Μπάιντεν (!!!), Μάριο Ντράγκι και Νίκος Αναστασιάδης.

bimagazino 1821

Απλή γελοιότητα που θα μπορούσε να αποτελεί σενάριο για επιθεώρηση στο Δελφινάριο; Ή μήπως μια απόπειρα της εφημερίδας να υμνήσει, με αυτόν τον άθλιο παραλληλισμό, το σημερινό αστικό πολιτικό σύστημα ως… «ήρωες» της εποχής μας; Εκεί το «ΒΗΜΑgazino» μάλλον έχουν χάσει κάθε έννοια ντροπής…

Κάπου στο Πρώτο Νεκροταφείο τρίζουν κόκκαλα. Α ρε Γέρο του Μοριά, τι σου ‘μελε να πάθεις…