Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βάλαν το λύκο να… συμπαρασταθεί!

«Παπαδόπουλοι» στην Ελλάδα χιλιάδες – και Γεώργιοι επίσης, μεταξύ αυτών ο αλήστου μνήμης δικτάτορας.
Ο λόγος σήμερα για τον δικαστικό υπάλληλο, πρώην αιρετό (αντιδήμαρχο !!) στο δήμο της Χίου, απόφοιτο κάποιας σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών, που ζήλεψε εκτός από τον παραπάνω «Γεώργιο τον μέγα» τον επίσης δις συνονόματο χουντικό Γεώργιο Γεωργαλά και ανέλαβε εργολαβικά την υποστήριξη των φονιάδων της Χρυσής Αυγής.
Θα πείτε ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος …, σωστά! Αλλά ο εν λόγω τύπος (χυδαίος αντικομμουνιστής και ένθερμος θιασώτης της επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων»), από χτες με τη βούλα των «πρόθυμων» στο Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου, εκλέχτηκε στην καλοπληρωμένη θέση που για πρώτη φορά καλύφθηκε εκεί του …«συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων»!!
Προφανώς γιατί ως κράτιστος μεταξύ των εκλεκτών έχει το προσόν «πρόσωπο εγνωσμένου κύρους» που προβλέπει ο νόμος 4623/2019

Η ΛαΣ Βόρειου Αιγαίου καταγγέλλει «το χρονικό μιας προειλημμένης απόφασης – ενός θεσμού που έρχεται να λειάνει τις οξείες γωνίες μιας βάρβαρης πολιτικής, που έχει στο περιθώριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ενός θεσμού που δεν υφίσταται στις περισσότερες περιφέρεις και τους δήμους ή η διαδικασία εκλογής του έχει παγώσει.

Λα.Συ. Βόρειου Αιγαίου logo

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Μυτιλήνη 1/10/2021

 «Βάλαν το λύκο να… συμπαρασταθεί!»

Το χρονικό μιας προειλημμένης απόφασης βιώσαμε χτες στο Περιφερειακό Συμβούλιο, με την εκλογή του «συμπαραστάτη του πολίτη και των επιχειρήσεων» της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου». Ενός θεσμού που έρχεται να λειάνει τις οξείες γωνίες μιας βάρβαρης πολιτικής, που έχει στο περιθώριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Ενός θεσμού που δεν υφίσταται στις περισσότερες περιφέρειες και τους δήμους ή η διαδικασία εκλογής του έχει παγώσει.

Μια καλοπληρωμένη θέση που για πρώτη φορά καλύφθηκε και για την περιφέρειά μας, αφού ποτέ στο παρελθόν δεν έχει οριστεί συμπαραστάτης.

Στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όμως καλύφθηκε. Και ο εκλεκτός είναι:
Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, μόνιμος δικαστικός υπάλληλος, πρώην αιρετός στο δήμο της Χίου, απόφοιτος της σχολής Ανθρωπιστικών σπουδών του Ανοιχτού Πανεπιστημίου, και κυρίως λάβροςσυμπαραστάτης» της φρασεολογίας των φονιάδων της Χρυσής Αυγής, χυδαίος αντικομμουνιστής και ένθερμος θιασώτης της επικίνδυνης και ανιστόρητης θεωρίας των «δύο άκρων», όπως προκύπτει από τα δημοσιεύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την καταδικαστική απόφαση των φασιστών δολοφόνων του Παύλου Φύσσα.

ΟΧΙ Φασισμός!Ο λαός των νησιών που έχει πολεμήσει και στο πρόσφατο αλλά και στο απώτερο παρελθόν το φασισμό έχει κάθε δίκιο να οργίζεται απέναντι στην περιφερειακή αρχή που εξασφάλισε παχυλό μισθό, θέση και ρόλο στον εν λόγο κύριο.
Με αισθητή  την απουσία του από την συνεδρίαση, σε μια εκλογική διαδικασία που τον αφορούσε, –καθ΄ότι βέβαιος για το αποτέλεσμα, με 18 ψήφους υπέρ , επί 29 παρόντων , 5 άκυρων , 2 λευκών και 4ων ψήφων υπέρ άλλου υποψηφίου, ο συμπαραστάτης του πολίτη στο Β.Αιγαίο είναι πλέον γεγονός…

Μια καλοπληρωμένη θέση που μόνο χρήσιμη για τους πολίτες του Βορείου Αιγαίου δεν είναι.

Ακόμα περισσότερο όταν με τόσα κενά σε οργανικές θέσεις εργαζομένων, με  υπηρεσίες κυριολεκτικά αποδεκατισμένες, η μοναδική έγνοια μας να είναι η κάλυψη μιας έμμισθης θέσης με αμφίβολη χρησιμότητα.
Μετρημένα τα κουκιά και προειλημμένη η απόφαση…

Η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, κατήγγειλε και καταψήφισε την επιλογή και την κατά τα άλλα «μυστική» ψηφοφορία.

Το Γραφείο Τύπου της ΛΑΣ


ΥΓ:
και προς επίρρωση των όσων καταμαρτυρούμε, επισυνάπτουμε δύο δημοσιεύματά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης