Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βέροια: Με τεχνάσματα ο μητροπολίτης προσπαθεί να επιβάλει στην πόλη το μουσείο της ντροπής

Τριμελή επιτροπή με ανθρώπους της επιλογής του και «δικό του παιδί» σύστησε ο μητροπολίτης Βέροιας προκειμένου να πετύχει τη συνέχιση της λειτουργίας του μουσείου της μισαλλοδοξίας, του αλυτρωτισμού, των χουντικών εκθεμάτων και του αντικομμουνισμού. Με εκθέματα που δεν έχουν καμία σχέση με την πόλη της Βέροιας και την ευρύτερη περιοχή.

«Έχω ήδη δημιουργήσει την επιτροπή, την οποία γνωστοποίησα στον Δήμο Βέροιας (…) Αποτελείται από (…) και πρόταση του Δήμου ο Μ… Ξ… τον οποία δέχθηκα με μεγάλη χαρά (…)  είχα υποδείξει κάποιο άλλο πρόσωπο για την Τριμελή Επιτροπή, αλλά από τη στιγμή που μου υποδείχθηκε ο Μ… Ξ…, δεν είχα καμία αντίρρηση. Είναι δικό μου παιδί που εκτιμώ. Χαρά μου ήταν. Πάντως να ξέρετε πως εμείς προτείναμε να γίνει επιτροπή» ομολογεί σε συνέντευξή του ο Μητροπολίτης και εκθέτει τον δήμαρχο που στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσίασε ως δική του την πρόταση για σύσταση επιτροπής που δήθεν θα διασφάλιζε τη λειτουργία του Μουσείου. Ο δήμαρχος δηλαδή ενήργησε ως εντολοδόχος του μητροπολίτη., τη στιγμή που τόσο η αντιπολίτευση όσο και σύμβουλοι του συνδυασμού του τάχθηκαν κατά της πρότασης και ζήτησαν το κλείσιμο του μουσείου.

Ταυτόχρονα  ο μητροπολίτης εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στο ιδιώτη συλλέκτη, γνωστό για τις αντιδημοκρατικές του απόψεις και ο κ. Κανέλλος Ντόντος έσπευσε να ευχαριστήσει τον προστάτη και μέντορά του με την ακόλουθη εμετική δημοσίευση στο facebook:

veroia

Παρά τα τεχνάσματα που χρησιμοποιεί ο μητροπολίτης για να επιβάλλει στην πόλη το μουσείο της ντροπής, δεν μπορεί να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις του. Θέλει ένα «μουσείο» – τράπεζα για όλους όσοι εμπνέονται από τις πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας του τόπου, ένα μουσείο με το οποίο θα μπορεί να δηλητηριάζει τη νέα γενιά με ό,τι πιο σάπιο και επικίνδυνο. Στη νέα γενιά στοχεύει με τις οργανωμένες επισκέψεις σχολείων.

Δεν είναι άσχετο ότι το συγκεκριμένο μουσείο υπερασπίζεται με κάθε τρόπο η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή η οποία αντλεί από αυτό υλικό .

Η επιτροπή που όρισε ο μητροπολίτης είναι ουσιαστικά ο «φερετζές» για να κρύψει τις πραγματικές προθέσεις.  Και αυτό γιατί ο ιδιώτης συλλέκτης παραμένει και θα είναι αυτός που θα κάνει τις ξεναγήσεις, είναι αυτός που θα συγκεντρώνει τα «τεκμήρια», θα καθορίζει τα εκθέματα και θα συνεχίσει να κακοποιεί την ιστορία και να προσβάλλει τα δημοκρατικά αισθήματα του λαού με την διαδικτυακή του παρουσία – προέκταση του μουσείου (απόδειξη η πρόσφατη δημοσίευση και αφού είχε οριστεί η επιτροπή).

Υπενθυμίζουμε ότι κατ’ επανάληψη ο μητροπολίτης έχει εκφράσει την αμέριστη εμπιστοσύνη του στο κ. Ντόντο (και στα εκθέματά του) τον οποίο έχει χαρακτηρίσει μέγα πατριώτη!!! Έτσι εξηγείται γιατί αποθρασύνθηκε ο κ. Ντόντος Κανέλλος και συνεχίζει τα «ποσταρίσματα» για «παιδωμαζώματα» και «συμμορίτες», ενώ υμνεί σε κάθε ευκαιρία την φασιστική «αντιστασιακή» ΠΑΟ.

Πλέον το κλείσιμο του «μουσείου» της ντροπής είναι υπόθεση όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά όλων των πολιτών που αντιλαμβάνονται τους κινδύνους του αλυτρωτισμού και του φασισμού.

veroia6