Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βέροια: Χουντικό παραλήρημα από αντιδήμαρχο — Καταγγελία της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Τον αντικομμουνιστή και υμνητή της χούντας, αντιδήμαρχο Βέροιας Κ. Παλουκίδη, καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση» Βέροιας, ο οποίος «στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης, επιχείρησε να πλέξει το εγκώμιο της χούντας αναφερόμενος στο δήθεν οικονομικό θαύμα εκείνης της περιόδου με στοιχεία που αφειδώς διακινούν οι ιδεολογικοί και πολιτικοί απόγονοι του ναζισμού και του φασισμού αλλά και όσοι επιχειρούν να ξαναγράψουν την ιστορία», όπως σημειώνει.

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει «ότι οι ευθύνες της συνδιοίκησης Βοργιαζίδη-Μπατσαρά (ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ-ΝΔ) είναι βαρύτατες. Της μεν κας Μπατσαρά που τον συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό της και τον ανέδειξε, του κου Βοργιαζίδη που του πρόσφερε τη θέση του αντιδημάρχου, ενώ και οι δύο παρατάξεις δεν άρθρωσαν λέξη για να καταδικάσουν την προσπάθεια του αντιδημάρχου Παλουκίδη να μας πείσει για το πόσο καλή ήταν η εφτάχρονη χούντα».

Ταυτόχρονα, αναδεικνύει τις ευθύνες των άλλων παρατάξεων και ξεκαθαρίζει: «Στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δεν πρέπει να έχουν θέση οι θλιβεροί υμνητές της χούντας και του φασισμού. Ο κος Βοργιαζίδης οφείλει να τον αποπέμψει άμεσα από τη θέση του αντιδημάρχου Βέροιας, ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη των θυμάτων της χούντας, όλων εκείνων που έδωσαν τη ζωή τους, δολοφονήθηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν, υπέστησαν βασανιστήρια, συνέβαλαν με κάθε μορφή στην ανάπτυξη της αντιδικτατορικής πάλης».

 

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την ανακοίνωση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Βέροιας