Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ Σκόπιμη δολοφονία με ψαροντούφεκο του «Κωστής, η διάσημη φώκια της Αλοννήσου

Δολο­φο­νη­μέ­νος, έχο­ντας κατά­σαρ­κα μία βέρ­γα από ψαρο­ντού­φε­κο βρέ­θη­κε το Σάβ­βα­το ο «Κωστής», η διά­ση­μη φώκια — μασκώτ της Αλον­νή­σου, ο οποί­ος είχε γίνει ιδιαί­τε­ρα αγα­πη­τός από μικρούς και μεγά­λους για την κοι­νω­νι­κό­τη­τά του. Ενώ, στην περιο­χή ήδη έχει γίνει κινη­το­ποί­η­ση για τον εντο­πι­σμό του δράστη.

Όπως ανα­φέ­ρει η Οργά­νω­ση MoM: «Δυστυ­χώς για ακό­μη μια φορά απο­δει­κνύ­ε­ται ότι η ανθρώ­πι­νη κακία και βλα­κία δεν έχει όρια. H νεα­ρή αρσε­νι­κή φώκια «Κωστής» (μασκώτ της Αλον­νή­σου τους τελευ­ταί­ους μήνες) είναι νεκρή από ανθρώ­πι­νο χέρι».

Και συνε­χί­ζει: «Το αθώο και ανυ­πο­ψί­α­στο ζώο, όπως δια­πι­στώ­σα­με, χτυ­πή­θη­κε επί τού­του με ψαρο­ντού­φε­κο που έφε­ρε καμά­κι μεγά­λου δια­με­τρή­μα­τος για αυτόν ακρι­βώς τον σκοπό.

Το γεγο­νός έχει λυπή­σει βαθύ­τα­τα και αγα­να­κτή­σει όχι μόνο τους ανθρώ­πους της MOm αλλά και όλους τους ευαι­σθη­το­ποι­η­μέ­νους κατοί­κους και επι­σκέ­πτες της Αλον­νή­σου που είχαν την τύχη να θαυ­μά­σουν τον «Κωστή».

Η Οργά­νω­ση υπο­γραμ­μί­ζει ότι αυτός που προ­έ­βη στην απο­τρό­παια πρά­ξη προ­φα­νώς δεν έχει το ελά­χι­στο θάρ­ρος να εμφα­νι­στεί και να ανα­λά­βει την ευθύ­νη της ανοη­σί­ας του.

Και επι­ση­μαί­νει: «Για αυτό και καθώς η συγκε­κρι­μέ­νη πρά­ξη εκτός από ανή­θι­κη είναι και κακουρ­γη­μα­τι­κή, καλού­με:

Τις αρμό­διες αρχές να ανα­λά­βουν άμε­σα δρά­ση ώστε να βρε­θούν και να οδη­γη­θούν στη δικαιο­σύ­νη οι ένοχοι.

Όποιον πολί­τη γνω­ρί­ζει οτι­δή­πο­τε σχε­τι­κό με το συγκε­κρι­μέ­νο απο­τρό­παιο γεγο­νός να το γνω­στο­ποι­ή­σει άμε­σα στις λιμε­νι­κές αρχές».

Ενώ, η MOm προ­χω­ρά­ει από την πλευ­ρά της σε κατά­θε­ση μήνυ­σης κατά παντός υπευθύνου.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο