Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βασίλης Τσιάρτας, τον φασίστα κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς…

Τον φασίστα κι’ αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Στην περίπτωση μας ο φασίστας είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Βασίλης Τσιάρτας, γνωστός για τις ακροδεξιές και ρατσιστικές του απόψεις.

Το εν λόγω λοιπόν φασιστόμουτρο, αυτό το «σκουπίδι» όπως σωστά το χαρακτήρισαν οι οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ, που ουκ ολίγες φορές έχει ξεράσει το ακροδεξιό του δηλητήριο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ξαναχτύπησε με ανάρτησή του στο Twitter.

Πήρε μια φωτογραφία από το 22ο Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ το 2013, όπου κατά τη διάρκεια ομιλίας του ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, μικροί πρωτοπόροι χαιρετούν με υψωμένη την γροθιά.

tsiartas

«Θέλουν να μας πουν τα κοπρόσκυλα τι σημαίνει αυτή η φωτο;» έγραψε ο «τζήμερος» του ποδοσφαίρου, αποδεικνύοντας ότι ο φασισμός, ο αντικομμουνισμός και η βλακεία είναι στοιχεία αλληλένδετα.

Αξίζει τον κόπο να εξηγήσεις σε έναν Τσιάρτα τι σημαίνει μια τέτοια φώτο; Κι’ αν ακόμη του εξηγήσεις σάμπως θα καταλάβει και τίποτα;

Είναι, άραγε, σε θέση οι «Τσιάρτες» αυτού του κόσμου να αντιληφθούν έννοιες όπως ο «αντιιμπεριαλισμός», η «ταξική πάλη», η «διεθνιστική αλληλεγγύη»;

Ας μείνει, λοιπόν, με την απορία, τον μισανθρωπισμό και την κακοήθεια του, ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής που αποτελεί το ζωντανό παράδειγμα πως μπορεί κάποιος να έχει μεν υπάρξει καλός αθλητής, αλλά να είναι σάπιος ως άνθρωπος.

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα