Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βδομάδα ανασχηματισμού

Εντός της εβδομάδας που ξεκινά τοποθετείται το «λίφτινγκ» του ανασχηματισμού. Εκτός από τον επικοινωνιακό χαρακτήρα της υπόθεσης, ο πρωθυπουργός θα πρέπει να κρατήσει ισορροπίες τόσο εντός της συγκυβέρνησης όσο και εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα, Δευτέρα θα συγκληθεί η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ και μετά θα αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση.

Η κυβέρνηση κρατάει «ζεστά» και τα σενάρια περί «αντιδεξιού μετώπου», σε μία προσπάθεια να εγκλωβίσει το λαό σε κάλπικες διαχωριστικές γραμμές. Σε κάθε περίπτωση, ο ανασχηματισμός θα είναι τμήμα αυτής της συστηματικής εκστρατείας που κάνει το τελευταίο διάστημα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση μιας «νέας εποχής» πάνω στα αποκαΐδια των λαϊκών δικαιωμάτων.

***

Οι επόμενοι…

Ο ανασχηματισμός εμφανίζεται ως η επόμενη «μεγάλη κίνηση» του πρωθυπουργού στο πολιτικό «παιχνίδι», προκειμένου να δοθεί η αίσθηση της «επανεκκίνησης» στο κυβερνητικό έργο και να λειτουργήσει ως «καθαρτήριο» για τις ευθύνες της στην πρόσφατη φονική πυρκαγιά.

Ετσι, πέρα από την ονοματολογία, που είναι συνήθης σε τέτοιες περιπτώσεις, αυτό που προβάλλουν ιδιαίτερα τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ είναι το ηλικιακό κριτήριο στη σύνθεση της νέας κυβέρνησης, με τον Αλ. Τσίπρα να σκέφτεται την υπουργοποίηση «πολλών 40άρηδων». Είναι τουλάχιστον αστείο να περιμένει κανείς ότι κάτι θα αλλάξει στη ζωή του, αν οι σημερινοί εξηντάρηδες και εβδομηντάρηδες της κυβέρνησης αντικατασταθούν από υπουργούς μικρότερης ηλικίας. Οπως έχει αποδειχτεί και σε κάθε προηγούμενο ανασχηματισμό , οι αλλαγές προσώπων δε σημαίνουν και αλλαγή πολιτικής. Αντίθετα, είναι το προκάλυμμα για να ενταθεί η αντιλαϊκή επίθεση, κι αυτό σηματοδοτεί στην πραγματικότητα η «επανεκκίνηση» που προπαγανδίζουν τα αστικά επιτελεία. Οσο για το κριτήριο της ηλικίας, οι σημερινοί «40άρηδες» της κυβέρνησης, όπως και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποδείχτηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στο τσάκισμα του λαού, με πρώτο απ’ όλους τον πρωθυπουργό. Με βεβαιότητα, το ίδιο θα κάνουν και οι επόμενοι…

Πηγή: Ριζοσπάστης