Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βεβήλωση του μνημείου για τους μαχητές του ΕΛΑΣ στους Μολάους: Καταγγελία της ΤΕ Λακωνίας του ΚΚΕ

🚩 💯 Tο ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά

Για τέταρτη φορά βεβήλωσαν το μνημείο στη Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας, που έστησε το ΚΚΕ προς τιμήν του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ τον Αύγουστο του 2018, για να θυμίζει τη μάχη που έγινε στο σημείο αυτό στις 27 Απρίλη 1944 από τμήμα του ΕΛΑΣ, υπό τη διοίκηση του Μανώλη Σταθάκη και εξοντώθηκε ο στρατηγός των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής Φ. Κρεζ.

Το μνημείο είναι αφιερωμένο στην ηρωική αυτή μάχη, στους ΕΛΑΣίτες, στον επικεφαλής τους και στους εκτελεσμένους πατριώτες από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους.

💀 Πριν ένα χρόνο φασιστοειδή, πολιτικοί απόγονοι των ταγματασφαλιτών, υμνητές των SS, κάλυψαν με στόκο την μαρμάρινη πλάκα και στη «νέα επιφάνεια» που δημιούργησαν έγραψαν «το ΚΚΕ δεν έχει ιστορία έχει ποινικό μητρώο».

Για άλλη μια φορά τα φασιστοειδή επιχειρούν να αλλάξουν την Ιστορία του τόπου, ιστορία που γράφτηκε με ποτάμια αίμα και αμέτρητες θυσίες.

Οι κάτοικοι των Μολάων, είναι περήφανοι για μια από τις κορυφαίες αντιστασιακές πράξεις που έγινε στην περιοχή τους, την εξολόθρευση του γερμανού στρατηγού, περήφανοι για τον ήρωα συντοπίτη τους Μανώλη Σταθάκη, που ήταν επικεφαλής της επιχείρησης.

Αυτή η ηρωική πράξη και χιλιάδες άλλες είναι το «ποινικό μητρώο» του ΚΚΕ και όλων των αγωνιστών που δεν έσκυψαν το κεφάλι στους ναζί κατακτητές.

Είναι το «βρώμικο» ποινικό μητρώο για τους πολιτικούς απόγονους των συνεργατών των ΝΑΖΙ, είναι όμως το «καθαρό» και τιμημένο για το ελληνικό λαό που ξέρει καλά την Ιστορία, που ξέρει ότι στη Λακωνία το ΚΚΕ, το ΕΑΜ, ο ΕΛΑΣ δεν λογάριασε θυσίες, έδωσε όλες του τις δυνάμεις με χιλιάδες νεκρούς και κατατρεγμένους για την απελευθέρωση και την προκοπή της πατρίδας.

Όλα τα φασιστοειδή, που βγήκαν σαν τους αρουραίους από τους πιο βρώμικους υπόνομους της Ιστορίας, δρουν στα μουλωχτά, μέσα στη νύχτα, ξεσπώντας στα μνημεία γιατί ξέρουν ότι ο λαός μας δεν ανέχεται τους ναζί, ότι η συντριπτική πλειοψηφία του λαού της Λακωνίας καταδικάζει τις ιδέες τους και τις βρώμικες ενέργειές τους.

Ξεσπούν στα μάρμαρα γιατί φοβούνται την εργατική τάξη, το λαϊκό κίνημα και το ΚΚΕ.

Ενοχλούνται από το γεγονός πως το ΚΚΕ από την ίδρυση του, εδώ και 100 χρόνια, με συνέπεια οργανώνει την πάλη του λαού κόντρα στους ξένους και ντόπιους δυνάστες για όλα, για το μεροκάματο, τις συνθήκες δουλειάς και ζωής ενάντια στο κεφάλαιο και τα κόμματά του, που αυτοί υπηρετούν πιστά.

Η δράση των νυχτόβιων γυμνοσαλιάγκων του φασισμού δεν μπορεί να καλύψει τα χρυσά γράμματα που η ιστορία έχει γράψει τα ονόματα των ηρώων του λαού μας. Γιατί είναι βαθιά χαραγμένα και ποτισμένα με αίμα. Ο στόκος που έχουν στο μυαλό τους και νομίζουν πως είναι για κάθε χρήση, είναι σαθρός θα πέσει!

Το μόνο που πετυχαίνουν είναι να δυναμώσουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε.

Το ΚΚΕ έρχεται από πολύ μακριά και πάει πολύ μακριά. Θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας για μια ανώτερη κοινωνία, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.ΚΚΕ

Σε ανακοίνωσή της, η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ αναφέρει:

«Για άλλη μια φορά, με ακόμη μεγαλύτερο μένος φασίστες κατέστρεψαν το μνημείο που τους “μπαίνει” στο μάτι, γιατί δεν μπορούν να δεχτούν την αλήθεια, ότι ο λαός μας πάλεψε και νίκησε με αμέτρητες θυσίες το ναζισμό και πως οι κομμουνιστές πάντα βρίσκονταν στην πρώτη γραμμή για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της πατρίδας μας. Τους ενοχλεί το μνημείο, γιατί θυμίζει ότι πολιτικοί τους πρόγονοι ήταν συνεργάτες των κατακτητών, ταγματασφαλίτες, δωσίλογοι και μαυραγορίτες. Τους ενοχλεί γιατί αποκαλύπτει την πατριδοκαπηλία τους, που δεν έχει καμιά σχέση με το γνήσιο λαϊκό πατριωτισμό.

Οι φασίστες είναι στην ίδια ρότα με τα αφεντικά, τις κυβερνήσεις και τους οργανισμούς τους (ΕΕ, ΝΑΤΟ, κλπ.), που θέλουν να ξεχνά ο λαό μας την ιστορία του, να ξεχνά ότι έχει τη δύναμη να οδηγήσει τις εξελίξεις προς όφελός του, φτάνει να το θελήσει.

Τώρα χρειάζεται να πέσουν στο κενό οι εθνικιστικές και ρατσιστικές κραυγές, να απομονώνεται κάθε ακροδεξιό μόρφωμα που εμφανίζεται στο πολιτικό σκηνικό, όποια προβιά και αν φορά κάθε φορά.

Σήμερα, που οι εξελίξεις είναι ιδιαίτερα ανησυχητικές λόγω των ανταγωνισμών που οξύνονται στην περιοχή μας, καλούμε κάθε εργαζόμενο, μικρό αγρότη και αυτοαπασχολούμενο, ιδιαίτερα τη νεολαία, να δυναμώσει η πάλη ενάντια στην αιτία που εμπλέκει το λαό μας και τους γειτονικούς λαούς σε επικίνδυνες εξελίξεις και δεν είναι άλλη από το κυνήγι του κέρδους. Να δυναμώσει η λαϊκή πάλη που θα απαιτεί να μη συμμετέχει η Ελλάδα στα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, με τη στήριξη των ελληνικών κυβερνήσεων.

Λέμε ξεκάθαρα, για άλλη μια φορά (γιατί όπως φαίνεται οι φασίστες δεν είναι σε θέση να καταλάβουν και πολλά), ότι ο λαός και το λαϊκό κίνημα δεν τρομοκρατείται. Έτσι όπως τους τσάκισε η πάλη του λαού στο παρελθόν, έτσι και στο μέλλον θα τους τσακίσει και θα τσακίσει και το σύστημα που τους γεννά και θα τους στείλει στα αζήτητα της Ιστορίας, για πάντα αυτή τη φορά».


Atexnos Logo ^^

Τέτοιες ενέργειες ούτε μας φοβίζουν ούτε μας τρομοκρατούν, αντίθετα μας πεισμώνουν. Δυναμώνουν ακόμη περισσότερο την επιμονή μας ώστε να καθαρίσει η κοινωνία από κάθε φασιστοειδές σκουπίδι και καλούμε κάθε σκεπτόμενο άνθρωπο να παλέψει μαζί με το ΚΚΕ, μέσα από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, ώστε να το πετύχουμε. Θα συνεχίσουμε με μεγαλύτερο πείσμα την προσπάθειά μας για να γνωρίσει ο λαός μας την αληθινή ιστορία, ενάντια στους παραχαράκτες της. Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, την ανάπτυξη της κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, στην πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, για μια ανώτερη κοινωνία που θα καταργεί την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Η αποκατάσταση του μνημείου χρέος στα ποτάμια αίματος που χύθηκαν στη Λακωνία και σε όλη την Ελλάδα για την λευτεριά και την προκοπή της πατρίδας μας από ντόπιους και ξένους δυνάστες, θα γίνει το επόμενο, όπως και στο παρελθόν -να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία

Μνημείο Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας ΚΚΕ 100Χ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ

Μνημείο Γκαγκανιά Μολάων Λακωνίας ΚΚΕ 100Χ ΕΑΜ – ΕΛΑΣ 1

 

ΣΣ |>
Η αναθηματική πλάκα έγραφε: «Τιμή και δόξα στους εκτελεσμένους από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και τους ντόπιους συνεργάτες τους: 100 από την ευρύτερη περιοχή, 200 στην Καισαριανή, 11 στη Σπάρτη, 40 στην Τρίπολη, 37 στην Καλαμάτα, ως αντίποινα για την εξόντωση του Γερμανού στρατηγού Κρεζ στις 27-4-1944 εδώ στη Γκαγκανιά Μολάων από τμήμα του ΕΛΑΣ με διοικητή το Μανώλη Σταθάκη».