Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Άγριο γιουχάϊσμα στον πραξικοπηματία Χ. Γκουαϊδό σε συνοικία του Καράκας (ΒΙΝΤΕΟ)

Αντιμέτωπος με έντονες αποδοκιμασίες που λίγο έλειψε να οδηγήσουν σε λιντσάρισμα έγινε «δεκτός» ο πραξικοπηματίας, πρόεδρος-μαριονέτα των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό, στην συνοικία Ελ Βάγιε του νοτιοδυτικού Καράκας. 

Όπως δείχνουν δεκάδες βίντεο που ανέβηκαν στο διαδίκτυο από το πρωί, η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον ακροδεξιό πολιτικό δέχθηκε επίθεση από εξαγριωμένο πλήθος το οποίο σταμάτησε το μαύρο τζιπ του Γκουαϊδό, αποδοκιμάζοντας τον με ύβρεις και πετώντας αντικείμενα.

Η αγανάκτηση του λαού απέναντι στον πραξικοπηματία εντολοδόχο της Ουάσινγκτον ήταν τέτοια που ορισμένοι επιχείρησαν να πλησιάσουν το αυτοκίνητο με σκοπό να λιντσάρουν τον ίδιο, κάτι που αποσοβήθηκε από την παρέμβαση της αστυνομίας (των δυνάμεων ασφαλείας δηλαδή της – κατά τον Γκουαϊδό- «δικτατορίας του Μαδούρο»). 

Το γεγονός σχολίασε σκωπτικά ο δημοσιογράφος Μαξ Μπλούμπενταλ μιλώντας στο Russia Today: «Αποτελεί ειρωνεία να βλέπεις τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας να προστατεύουν τον Γκουαϊδό, έναν ανθρώπο ο οποίος ζητά την ανατροπή της κυβέρνησης και επιχειρεί να διαβρώσει τα σώματα ασφαλείας εκ των έσω».

Και, πράγματι, οι εικόνες των αστυνομικών να επιχειρούν να σώσουν τον πραξικοπηματία από την οργή του λαού είναι χαρακτηριστικές και δίνουν απάντηση σε όλους όσους έχουν το θράσος να κάνουν λόγο για «δικτατορία» στη Βενεζουέλα.

Αλήθεια, σε ποια… «δικτατορία» ενας πραξικοπηματίας, που αποδεδειγμένα επιχειρεί την ανατροπή της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, όχι μόνο κυκλοφορεί ελεύθερος αλλά χαίρει και της προστασίας των κρατικών δυνάμεων ασφαλείας;