Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Ένας εν ενεργεία στρατηγός αναγνωρίζει τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της χώρας

Από καιρό οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους έχουν εστιάσει στην ηγεσία του στρατού προκειμένου να ανατρέψουν το νόμιμα εκλεγμένο πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο. Τις τελευταίες ημέρες έχουν εστιάσει στις ένοπλες δυνάμεις, γεγονός που το ομολόγησε ο ακροδεξιός Γκουαϊδό που προσπαθούν οι ιμπεριαλιστές να επιβάλλουν ως πρόεδρο της χώρας.

Ένας εν ενεργεία στρατηγός της Αεροπορίας στη Βενεζουέλα, σε ένα βίντεο το οποίο κυκλοφόρησε στο Twitter, αίρει την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο Νικολάς Μαδούρο και δηλώνει ότι αναγνωρίζει τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό μεταβατικό πρόεδρο της χώρας.

Στο βίντεο, ο στρατηγός Φρανσίσκο Γιάνες καλεί και άλλους στρατιωτικούς να λιποτακτήσουν.

Ο Γιάνες αναφέρεται στην ιστοσελίδα της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, στην οποία υπάγεται, ως επικεφαλής στρατιωτικού σχεδιασμού της Αεροπορίας, ενώ υπάρχει και φωτογραφία του.

Στον λογαριασμό της στο Twitter η Διοίκηση χαρακτηρίζει τον στρατηγό για προδοσία. Ο Γιάνες είναι ο πρώτος εν ενεργεία στρατηγός στη Βενεζουέλα που αναγνωρίζει τον πραξικοπηματία Γκουαϊδό από τότε που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος στις 23 Ιανουαρίου.

Ποια μύγα;