Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από κυβερνητικό βουλευτή στην Εθνοσυνέλευση

Το αντικομμουνιστικό παραλήρημα βουλευτή του κυβερνώντος Ενωμένου Σοσιαλιστικού Κόμματος (PSUV) καταγγέλλει με ανακοίνωση του το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο βουλευτής του σοσιαλδημοκρατικού PSUV Πέδρο Καρένιο εξαπέλυσε συκοφαντική επίθεση, εντός της Εθνοσυνέλευσης, ενάντια στον γενικό γραμματέα της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας και βουλευτή Όσκαρ Φιγκέρα.

Ο Φιγκέρα μόλις είχε τελειώσει την ομιλία του, στην οποία άσκησε σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση Μαδούρο για τις πρόσφατες συμφωνίες που συνυπέγραψε με την ακροδεξιά, φιλοαμερικάνικη αντιπολίτευση στο Μεξικό. Τον λόγο αμέσως πήρε ο βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος Πέδρο Καρένιο εξαπολύοντας υβριστικούς χαρακτηρισμούς και συκοφαντίες κατά του Φιγκέρα.

Ο Καρένιο χαρακτήριζε «χαφιέ της CIA» και «έμμισθο του State Department» τον κομμουνιστή ηγέτη, αποδεικνύοντας ότι ο αντικομμουνισμός έχει ριζώσει για τα καλά στο κυβερνών σοσιαλδημοκρατικό κόμμα της Βενεζουέλας. Δεν πάει καιρός άλλωστε από τότε που ο ίδιος ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο επιτέθηκε στο ΚΚ Βενεζουέλας με την συκοφαντία ότι εξυπηρετεί αντεθνικά συμφέροντα.

Στην ανακοίνωση του, το ΚΚ Βενεζουέλας επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Για το PCV είναι ξεκάθαρο ότι αυτή η παράλογη και συκοφαντική δήλωση του “ευγενούς” Καρένιο εναντίον του βουλευτή Φιγκέρα, όπως επίσης και άλλες δηλώσεις που έχουν γίνει από τον Χόρχε Ροντρίγκες (πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης) και άλλα μέλη της κυρίαρχης ελίτ, είναι στην πραγματικότητα μέρος μιας συνεχιζόμενης επίθεσης εναντίον του Κομμουνιστικού Κόμματος και των δυνάμεων που της «Λαϊκής Επαναστατικής Εναλλακτικής» (APR) που ενώθηκαν πριν ένα χρόνο. Αυτές οι επιθέσεις δεν είναι τυχαίες ούτε έγιναν σε μια στιγμή έντονης συζήτησης. Είναι μέρος της κλιμάκωσης μιας συστηματικής επίθεσης εναντίον του κόμματος της εργατικής τάξης της Βενεζουέλας, η οποία επιδιώκει να δυσφημίσει την σταθερή και σαφή θέση του ενάντια στη νεοφιλελεύθερη πορεία που ακολουθεί η κυβέρνηση και η ηγεσία του PSUV».

Πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ όλες οι ομιλίες των βουλευτών μεταδίδονταν ζωντανά από κρατικούς τηλεοπτικούς σταθμούς (VTV, ANTV), η παρέμβαση του κομμουνιστή βουλευτή Όσκαρ Φιγκέρα δεν μεταδόθηκε. Αντίθετα, η… ζωντανή σύνδεση αποκαταστάθηκε όταν ξεκίνησε το αντικομμουνιστικό παραλήρημα του Καρένιο.

ΚΚ Βενεζουέλας: «Συμφωνία μεταξύ ελίτ» οι συνομιλίες Μαδούρο-αντιπολίτευσης στο Μεξικό

Κομμουνιστικό Κόμμα Βενεζουέλας: «Πρόεδρε Μαδούρο, είσαι με την εργατική τάξη ή με τους καπιταλιστές;»