Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Ας μιλήσουμε για την «ανθρωπιστική βοήθεια»

Ας μιλήσουμε για την «ανθρωπιστική βοήθεια»:Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη  υπάρχουν περισσότεροι φτωχοί άνθρωποι στις ΗΠΑ από ό,τι στη Βενεζουέλα. Περίπου 40.000.000 ζουν σε συνθήκες φτώχειας, 18.500.000 σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και 5.300.000 ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας κάτω από τον τρίτο κόσμο.

Και αν αυτά είναι ψυχροί αριθμοί ας δούμε τι συμβαίνει σήμερα:

Σύμφωνα με την “Ένωση Αστέγων” του Σικάγο ο αριθμός των αστέγων έχει φτάσει τις 80.000. Πολλοί πέθαναν από το κρύο μην έχοντας που να προφυλαχθούν.

Η ανθρωπιστική βοήθεια που στέλνει ο Τραμπ στην Βενεζουέλα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία καλύπτει την τροφή 20.000 ανθρώπων.

Ο Τραμπ και τα μονοπώλια που εκπροσωπεί δεν έχουν όμως κάτι να πάρουν από τους άστεγους ενώ έχουν να πάρουν πάρα πολλά από τον πλούτο του λαού της Βενεζουέλας.

Τις τελευταίες ώρες εντείνονται οι προετοιμασίες για επέμβαση στη Βενεζουέλα με όχημα την ανθρωπιστική βοήθεια. Η προπαγανδιστική χρήση της ανθρωπιστικής βοήθειας και το ψεύτικο κλάμα είναι ο μοχλός ιμπεριαλιστικής διείσδυσης (όπως άλλωστε έγινε και με την επιλεκτική επίκληση των «ανθρωπίνων δικαιωμάτων» στο παρελθόν). Ας θυμηθούμε τι μάθαμε μετά για τα ανύπαρκτα χημικά του Σαντάμ ή τον δικτάτορα Μιλοσεβιτς.

Βενεζουέλα: Αλήθειες και ψέματα