Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Συνελήφθη ο θείος του Γκουαϊδό για μεταφορά εκρηκτικών σε πτήση της πορτογαλικής εταιρείας TAP

Η Λισαβόνα ανακοίνωσε χθες Παρασκευή ότι ξεκινά έρευνα μετά τις κατηγορίες που απήγγειλε η κυβέρνηση της Βενεζουέλας εναντίον της πορτογαλικής αεροπορικής εταιρείας TAP, υποστηρίζοντας ότι επέτρεψε σε έναν συγγενή του πρξικοπηματία αχυράνθρωπου των ΗΠΑ Χουάν Γκουαϊδό να μεταφέρει εκρηκτικά μέσα σε ένα αεροπλάνο.

Το υπουργείο Εσωτερικών της Πορτογαλίας έκανε γνωστό ότι θα ερευνήσει την υπόθεση για να διαπιστώσει τι συνέβη και αν υπήρξε κενό ασφαλείας στην πτήση που είχε αναχωρήσει από τη Λισαβόνα.

Ο Χουάν Μάρκες, θείος του Γκουαϊδό επέστρεφε στο Καράκας μαζί με τον πραξικοπηματία ο οποίος παραβίασε την απαγόρευση εξόδου που του έχει επιβληθεί και «περιόδευσε» από τις 19 Γενάρη μέχρι τις 11 Φλεβάρη στην Κολομβία, την Ευρώπη, τον Καναδά και τις ΗΠΑ. Όταν έφτασαν στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας, ο Μάρκες συνελήφθη στο αεροδρόμιο επειδή είχε κρύψει εκρηκτικές ύλες σε διάφορα αντικείμενα, σύμφωνα με τον Ντιοσντάδο Καμπέγιο, τον πρόεδρο της Συνταγματικής Εθνοσυνέλευσης της Βενεζουέλας.

Ο Καμπέγιο κατηγόρησε την πορτογαλική αεροπορική εταιρεία TAP ότι παραβίασε τους διεθνείς κανονισμούς επιτρέποντας στον Χουάν Μάρκες να μεταφέρει τα εκρηκτικά και κρύβοντας την ταυτότητα του Χουάν Γκουαϊδό στη λίστα των επιβατών. Η Πορτογαλία είναι μεταξύ των χωρών που αναγνωρίζουν τον Γκουαϊδό ως νόμιμο πρόεδρο.