Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα: Συνεχίζεται η παραβίαση των πολιτικών δικαιωμάτων των κομμουνιστών

Νέες εκλογές για την ανάδειξη κυβερνήτη (κάτι σαν περιφερειάρχης) έγιναν την περασμένη Κυριακή στην επαρχία Μπαρίνας της Βενεζουέλας μετά την ακύρωση της διαδικασίας στις 21/11/2021.

Με καταμετρημένο το 97,4%, επικράτησε ο υποψήφιος της αστικής αντιπολίτευσης, της λεγόμενης πλατφόρμας «Δημοκρατικής Ενότητας» Σ. Γκαρίδο με 55,36%, έναντι 41,27% του Χόρχε Αρεάσα, υποψηφίου του σοσιαλδημοκρατικού κυβερνητικού συνασπισμού «Μεγάλος Πατριωτικός Πόλος». Στο σύνολο της χώρας η κυβέρνηση ελέγχει 19 περιφέρειες και η αντιπολίτευση τις 4.

Και στη συγκεκριμένη επαρχία, όπως έγινε και σε άλλες περιοχές της χώρας, το ΚΚ Βενεζουέλας και η εκλογική συμμαχία Λαϊκή Επαναστατική Εναλλακτική καταγγέλλουν ότι εξαπολύθηκαν εκβιασμοί και αντικομμουνιστική προπαγάνδα και με αστήριχτες κατηγορίες αποκλείστηκε από τις εκλογές ο υποψήφιός τους, εργάτης Αλνταμίρο Σανόα, ενώ δεν μπόρεσαν ούτε να τον αντικαταστήσουν.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Βενεζουέλας, Οσκαρ Φιγκέρα, και άλλα στελέχη του Κόμματος κατέθεσαν επιστολή διαμαρτυρίας στο Ανώτατο Δικαστήριο για την παραβίαση των πολιτικών συνταγματικών δικαιωμάτων, που γίνεται συστηματικά από τα κρατικά όργανα εναντίον των κομμουνιστών και άλλων δυνάμεων που αντιδρούν μαχητικά στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική αντιλαϊκή φιλομονοπωλιακή πολιτική.

Δολοφονία μέλους του ΚΚ Βενεζουέλας

Σε ανακοίνωσή του, το Κομμουνιστικό Κόμμα καταγγέλλει την δολοφονία του στελέχους του Χοσέ Ουρμπίνα στην πολιτεία Απούρε.

Ο Ουρμπίνα, μαχητικός κομμουνιστής με αξιόλογη δράση στην περιοχή του, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο σπίτι του την Δευτέρα 10 Γενάρη. Το ΚΚ Βενεζουέλας έχει ζητήσει από τις αρχές να κάνουν ότι είναι δυνατό προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι εγκληματίες δολοφόνοι.

«Ριζοσπάστης», idcommunism.com
che guevara 008