Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βενεζουέλα 👀 6 χρόνια “Misión Nevado” 🐕🐈

Η απαίτηση του κόσμου -10ετίες πριν, παράλληλα με φιλοζωϊκές κινήσεις, αλλά και την πολιτική βούληση οδήγησαν στη δημιουργία της Misión Nevado ενός οργανισμού στη Βενεζουέλα που όχι μόνο θα πρόσφερε καταφύγιο και προστασία στα ζώα, αλλά θα αποτελούσε και ένα βήμα στο δικαίωμά τους σε μια ζωή χωρίς κακοποίηση και παραμέληση.

Με δεδομένο αυτό ο Πρόεδρος  Nicolás Maduro, ανακοίνωσε τη δημιουργία της αποστολής Nevado, με στόχο τη διάσωση και την προστασία των εγκαταλειμμένων ζώων.
Mέσω ΦΕΚ (40.324/30-Δεκ-2013), επισημοποιήθηκε μια κοινωνική πολιτική που στοχεύει στην προσοχή για τα ζώα «βασισμένη στο νέο βολιβιαρικό όραμα της προστασίας του ανθρώπινου είδους και του πλανήτη»
Αμέσως μετά στις 12-Ιαν-2014, ο αρχηγός του κράτους κήρυξε την επίσημη έναρξη του κοινωνικού αυτού προγράμματος στο πάρκο Los Caobos στο Καράκας.
«Όλοι μαζί να δουλέψουμε με Αγάπη για την Αποστολή Nevado ενωμένοι με ευαισθησία σε μια αίσια προοπτική»

ℹ️  Κατά τη διάρκεια του έτους 2019, η αποστολή Nevado έχει βοηθήσει 1 εκατομμύριο 600 χιλιάδες ζώα, δήλωσε η πρόεδρος του προαναφερθέντος κοινωνικού προγράμματος, Maigualida Vargas
▪️ Εξήγησε ότι κατά το έτος 2019 σημειώθηκε επίσης σημαντική αύξηση των ιατροχειρουργικών διαδικασιών για τα ζώα που υπερβαίνουν τα 3 εκατομμύρια .
▪️ Επιπλέον,  περισσότερα από 3.000 άτομα ευαισθητοποιήθηκαν μέσω προγραμμάτων κατάρτισης.
▪️ Όσον αφορά το πρόγραμμα υιοθεσίας, ανέφερε ότι κάθε Κυριακή υπάρχουν ημέρες όπως αυτή στην Plaza la Candelaria και μόνο σε αυτό το σημείο δόθηκαν τελευταία 3 χιλιάδες ζώα για υιοθεσία

Mission Nevado 3

ΑξίεςΑρχές της “Misión Nevado

  • Ειλικρίνεια: Η συμπεριφορά μας είναι αρμονική, υγιής και αξιόπιστη, δημιουργώντας αξιοπιστία στους ανθρώπους και προσεγγίζοντας το ρεαλισμό στις δράσεις μας.
  • Αφιερωνόμαστε: Δουλεύουμε επίμονα για να έχουμε τα αναμενόμενα αποτελέσματα.
  • Σταθερότητα -με την απαραίτητη επιμονή στην προστασία των εγκαταλειμμένων παραμελημένων ή κακοποιημένων σκύλων και αιλουροειδών
  • Υπηρεσιακή εκπαίδευση: Ως υπεύθυνα μέλη αυτού του θεσμικού οργάνου, συνδυάζουμε με συνεκτικό και σύμφωνα με τις ανθρώπινες αρχές τρόπο συμπεριφορές και των πράξεις κατά την άσκηση των λειτουργιών μας
  • Αποδοτικότητα: Είμαστε αποτελεσματικοί στην τεχνικο-επαγγελματική διαχείριση και στη διαχείριση των πόρων του ιδρύματος.
  • Απόδοση: Κινούμε τις διαδικασίες έτσι που να  ανταποκρίνονται στις εσωτερικές και εξωτερικές απαιτήσεις των χρηστών.
  • Διαμοιρασμός της Κοινωνικής Ευθύνη: Αξιολογούμε και αναγνωρίζουμε τα συμφέροντα των κοινοτήτων ως άξονα του θεσμού, εστιάζοντας στην ανάπτυξη πολιτικών, σχεδίων και προγραμμάτων που προσδίδουν θετικά στην ποιότητα ζωής της κοινωνίας γενικότερα.
  • Οικο-σοσιαλισμός: Προωθούμε το σεβασμό προς τη Μητέρα Γη και την σωστή χρήση του πλούτου που μας παρέχει, αποκαθιστώντας τις σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και αρμονίας μαζί της και ενισχύοντας τον συμβιωτικό δεσμό μεταξύ του ανθρώπινου είδους και των αδελφών μας ζώων.
  • Οικο+ζώα: Προωθούμε την προστασία και τη διάσωση, καθώς και την αναγνώριση των Καθολικών Δικαιωμάτων των Ζώων και της Μητέρας Γης.
  • Αυτό το κοινωνικό πρόγραμμα ενσωματώνει ένα οικο-σοσιαλιστικό και επαναστατικό κίνημα, ικανό να προσφέρει και την αγάπη στα ζώα της χώρας.

Mission Nevado

Χάρη σε αυτή την πρωτοβουλία, η βολιβαριανή κυβέρνηση συμβάλλει στην εκπλήρωση του 5ου Στόχου του Σχεδίου «Plan de la Patria 2019–2025», που παρουσιάστηκε από τον Αρχηγό του Κράτους, συνεχίζοντας την κληρονομιά του Comandante Eterno, Hugo Chávez

(επισήμανση)
στόχος αριθ. 5:
Συμβολή στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη και στη σωτηρία του ανθρώπινου είδους
▪️ Γνωρίζουμε ότι και τα ζώα υποφέρουν και αισθάνονται τον πόνο και ότι δεν υπάρχει σωστή προστασία τους σε πολλά μέρη του κόσμου, γεγονός που τα αναγκάζει να υποφέρουν άσκοπα λόγω σκόπιμης ή ακούσιας σκληρότητας, άγνοιας και παραμέλησης.
▪️ Με αυτό τον τρόπο, η αποστολή Nevado , έχει μεταξύ των πρωταρχικών στόχων της, την προώθηση της αναγνώρισης των δικαιωμάτων των ζώων και την ευαισθητοποίηση για το καθήκον που έχουν τα ανθρώπινα όντα απέναντί ​​τους αλλά και προς τη Μητέρα Γη.
▪️ Υπάρχει επείγουσα ανάγκη να υπάρξει μια διεθνής δέσμευση για την προστασία των ζώων και των αναγκών τους για την καλή διαβίωση των ζώων. Μια τέτοια δέσμευση θα μπορούσε να εμπνεύσει τους πολιτικούς ηγέτες, τους οργανισμούς και τα άτομα να αντιμετωπίζουν καλύτερα τα ζώα και θα είναι η αρχή του τέλους της σκληρότητας απέναντί τους, σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτή η πρωτοβουλία έχει τις ρίζες της στη σκέψη του ηγέτη της Μπολιβαριανής Επανάστασης, του Hugo Chavez, για τον οποίο το οικολογικό ζήτημα ήταν επίσης ένα πολιτικό και ηθικό ζήτημα που απαιτεί ενέργειές μας για να σώσουμε τη ζωή στον πλανήτη, που «απειλείται έντονα από το καταστροφικό καπιταλιστικό σύστημα».
Αυτή η σημαντική αποστολή επιδιώκει να δώσει περισσότερη δυναμική στον λαό της Βενεζουέλας και να δημιουργήσει την αδιαμφισβήτητη σχέση μεταξύ της καλής διαβίωσης των ζώων και της προστασίας των ανθρώπων.
Σε μια από τις αξέχαστες του αφηγήσεις, το 2009, ο Τσάβες μίλησε για την προσωπική του εμπειρία -μια συνάντηση με ένα εγκαταλελειμμένο ζώο, που χρησίμευσε ως έμπνευση για την μεταγενέστερη υλοποίηση του έργου της Misión Nevado.
«Η ικανότητα να αγαπάς είναι άπειρη – είπε όταν σταμάτησε στη μέση του δρόμου για να βοηθήσει ένα τραυματισμένο σκυλί – πώς είναι δυνατό να περάσει κάποιος σαν να μην τρέχει τίποτε; Αυτό είναι ένα ζωντανό πλάσμα!» και συνέχισε
«Αυτό το βαθμό ευαισθησίας, κάποιος πρέπει να βοηθήσει στην ανάπτυξή του. Νομίζω ότι αυτές είναι βασικές αξίες για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε σοσιαλισμό, χωρίς αυτές τις αξίες τα πάντα θα ήταν ψέμα, όλα θα ήταν μια υποκρισία» –  Comandante Chávez

Mission Nevado

🌨️ NEVADO ❄️

(ΣΣ |> σημαίνει «χιονισμένος»)

Στις 18-Μαΐ-2003, χάρισαν στον Chávez ένα κουτάβι Mucuchíes (Τσοπανόσκυλο Βενεζουέλας -αλλά και πόλη στην ορεινή Mérida -περιοχή με υψόμετρο  2.983μ ) με το όνομα Nevado και όταν το πήρε στην αγκαλιά του, είπε:

«Η πλάκα στο λαιμό του λέει “ηρωικό σκυλί, δώρο από την πόλη των Mucuchíes στον απελευθερωτή το 1813 ¡Na guará! (ΣΣ |> επιφώνημα «ώπα»! ή όπως λένε συνεχώς οι αμερικάνοι Wow!) … Πριν από 190 χρόνια, τον συνόδευσε στην Tinjacá των ινδιάνων μέχρι να χάσει τη ζωή του στην ένδοξη μάχη του Carabobo. Mucuchíes! -η μόνη ράτσα της Βενεζουέλας, και είναι κρεολή … Nevado λοιπόν χιονισμένε, θα σε κρατήσω και θα σε φροντίσει η Rosinés (ΣΣ |> η κόρη του) – Hugo Chávez

ℹ️  ΣΣ |> Αναφέρεται σε έναν μύθο για τον πολεμιστή σκύλο Simoncito, της μάχης στο Niquitao κατά τη διάρκεια εκστρατείας από τη Nueva Granada -τη σημερινή Κολομβία μέχρι το Καράκας το 1813, που σκοτώθηκε στη μάχη του Carabobo το 1821. Το σκυλί είχε αφεντικό έναν ινδιάνο τον “Tinjacá”, που σκοτώθηκε στην ίδια μάχη προσπαθώντας να το σώσει. Μάλιστα η πόλη Mucuchíes έχει αφιερώσει μνημείο στην κεντρική Plaza BolívarMonumento al perro Simoncito y al indio Tinjacá en la plaza Bolívar de Mucuchíes Nevado

@ Επικοινωνία: Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω του www.misionnevado.gob.ve στο Facebook [Fundación Mision Nevado], ώστε να παίρνουν πληροφορίες και αν το θέλουν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα -καθώς και στο Twitter (αν και αυτή τη στιγμή έχει πέσει ο δημόσιος λογαριασμός, ισχύει αυτός της κυβερνητικής αρμόδιας Maigualida Vargas που αναφέραμε παραπάνω)
✔️  Να αναφερθεί επίσης ότι αναμένεται το 2020 θα ξεκινήσει η εφαρμογή ενός «Κοινοτικού Plan Nevado», με στόχο τη δημιουργία εκπρόσωπων για την προστασία των ζώων σε όλες τις περιοχές της επικράτειας.

Mission Nevado

Μια αποστολή αλληλεγγύης

Η Misión Nevado, οδήγησε σε πολλές επιλογές αλληλεγγύης σε όσους φροντίζουν ζώα συντροφιάς, που βρίσκουν, μέσα από τα διάφορα προγράμματα που διαχειρίζεται το ίδρυμα, ανταπόκριση σε όλες τις ανάγκες τους.
Το ίδρυμα σχετίζεται σε μόνιμη βάση με το Κτηνιατρικό Κέντρο (Centro Veterinario Integral -CVI) του Caracas, για εμβολιασμό, αντιπαρασιτική δράση, με τα εργαστήρια για την παρασκευή παραδοσιακών τροφίμων, καθώς και την ανταλλαγή μεταξύ ακτιβιστών ζώων.
Εκτός από τις ημέρες κτηνιατρικής φροντίδας, υγειονομικού ελέγχου, αποστείρωσης και συνομιλίες ευαισθητοποίησης στα σχολεία, η Nevado συνεχίζει τη δουλειά της με όλα τα ζώα, ακολουθώντας τις οδηγίες του αρχηγού του κράτους.
✔️  Έξι χρόνια μετά τη δημιουργία του, η παρουσία της αποστολής σε όλους τους δημόσιους και δημοτικούς χώρους σε 18 περιφέρειες, με συνολικά 26 ολοκληρωμένα κτηνιατρικά κέντρα, είναι σήμερα μια καθημερινότητα αναμφισβήτητης αξίας για την ανάπτυξη της κοινωνίας.
✔️ Στο πλαίσια της Μπολιβαριανής διαδικασίας, ο σχεδιασμός των πολιτικών αλληλεγγύης αναδεικνύει την εφαρμογή προγραμμάτων για τη φροντίδα των σκύλων και των γατών, δίνοντας τη δυνατότητα βελτίωσης της ποιότητας ζωής όχι μόνο των ίδιων ζώων αλλά και των ανθρώπων που είναι υπεύθυνοι για την υποστήριξή τους.
Όντας το έτος 2019, πολύ επηρεασμένο από τον οικονομικό πόλεμο που ξέσπασε στη χώρα -από τα έξω και από τα μέσα, αποτέλεσε και μια χρονιά που η δράση Nevado αφιερώθηκε στη δημιουργία, αναθεώρηση και ενίσχυση των προγραμμάτων της, που της επέτρεψαν να παρουσιάζει θετικά στοιχεία παρά τη δυσμενή συγκυρία.

Mission Nevado 1

Η αποστολή αυτή έχει παράσχει ολοκληρωμένη κτηνιατρική ιατρική περίθαλψη, σε περισσότερα από 1.654.252 ζώα, συμβατικής διάρκειας 27.271 ημερών σε όλη την επικράτεια, τόσο στα αδέσποτα και εγκαταλειμμένα, όσο και σε εκείνα που έχουν στέγη.
Έχει πραγματοποιήσει πάνω από 4.053.234 ιατρικές παρεμβάσεις και τουλάχιστον 42.000.945 στειρώσεις σε σκύλους και γάτες ως μία ακόμη μέθοδο πρόληψης υπερπληθυσμού και κακοποίησης ζώων.
Ομοίως, έχει διασώσει υιοθετήσει σε υπεύθυνες οικογένειες περισσότερα από 25.000.466 ζώα.
Επί πλέον, μέσω του εθνικού δημόσιου συστήματος ολοκληρωμένης κτηνιατρικής φροντίδας, πραγματοποιήθηκαν 695.728 συμβουλευτικές πράξεις και υποδείξεις, 498.482 απεντομώσεις (παράσιτα), 516.460 εμβολιασμοί, 61.977 χειρουργικές επεμβάσεις, 25.466 υιοθεσίες σε συνολικά 2.263.930 παροχή υπηρεσιών.
Επίσης, από την έναρξή της, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 6.386 νομικές καταδικαστικές πράξεις κατά της κακοποίησης ζώων για να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τους κανονισμούς που σχετίζονται με τη συμπεριφορά απέναντι στα ζώα.
Πρόκειται για ένα μοντέλο πολιτικής και διαχείρισης της Mission Nevado, με στόχο τη διαρκή προώθηση του δεσμού με τους διάφορους χώρους συμμετοχής της Οργανωμένης Λαϊκής Εξουσίας, με την ενθάρρυνση της δημιουργίας 51 συλλόγων Nevado και της διοργανικής συνεργασίας με όλους τους θεσμούς τοπικής και κεντρικής εξουσίας (Gobernaciones y Alcaldías Bolivarianas, Sistema de Misiones y Grandes Misiones Hugo Chávez, Base de Misiones, Comunas, Consejos Comunales) εκπαιδευτικά κέντρα και άλλα κρατικά ιδρύματα.
Με την εφαρμογή του προγράμματος, η Nevado πηγαίνει στο σχολείο, εκτελώντας εργαστήρια ευαισθητοποίησης και ψυχαγωγικές δραστηριότητες (με καταγραμμένα 317.536 άτομα), για την προστασία, τη θεραπεία και την ευεξία σκυλιών και αιλουροειδών (γατών), επίσης 627 άτομα ασχολήθηκαν με την εφαρμογή του προγράμματος στις φυλακές και στα σωφρονιστικά ιδύματα.
Τέλος, ως μηχανισμός αντιμετώπισης του οικονομικού πολέμου που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία, έχει προχωρήσει στη διαμόρφωση και εκπαίδευση εθελοντών για τη δημιουργία κοινωνικοπαραγωγικών χώρων για την επεξεργασία εναλλακτικών τροφών για ζώα.

Με αυτόν τον τρόπο, η Mission Nevado έκλεισε το έτος με τη φράση «Misión Cumplida» (αποστολή εξετελέσθη), χωρίς καθόλου να κατεβάζει τον πήχη, αντίθετα αποτελεί δέσμευση να συνεχίσει να βελτιώνεται καθημερινά για να εξασφαλίσει καλύτερη ποιότητα ζωής.

[Με πληροφορίες – vicepresidencia.gob]

#VIDEO| Presidenta de la Misión Nevado, @maigualidav: Se han atendido más de 1 millón 600 mil animales a nivel nacional. Hubo un incremento durante el 2019 y hemos superado los 3 millones en los procedimientos quirúrgicos realizados #2020CrecimientoYProducción

 

Gepostet von Misión Nevado am Mittwoch, 15. Januar 2020