Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βερολίνο: Διαδηλώσεις από ακροδεξιούς και αρνητές της πανδημίας

Μαζι­κές δια­δη­λώ­σεις από αρνη­τές της παν­δη­μί­ας, κυρί­ως παρα­κι­νού­με­νους από ακρο­δε­ξιές οργα­νώ­σεις, διορ­γα­νώ­θη­καν σήμε­ρα στο Βερολίνο.

Όπως ανα­φέ­ρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με συν­θή­μα­τα όπως «Εμείς είμα­στε το δεύ­τε­ρο κύμα» και «Αντί­στα­ση», δεκά­δες χιλιά­δες αρνη­τές των περιο­ρι­σμών που επι­βάλ­λο­νται για την απο­τρο­πή εξά­πλω­σης της παν­δη­μί­ας, εκφρά­ζουν την αντί­θε­σή τους στις σχε­τι­κές απο­φά­σεις της πολι­τεί­ας, ενώ υπο­στη­ρί­ζουν ότι «η μεγα­λύ­τε­ρη θεω­ρία συνω­μο­σί­ας είναι αυτή της πανδημίας».

Είναι χαρα­κτη­ρι­στι­κό ότι ελά­χι­στοι από τους δια­δη­λω­τές φορού­σαν προ­στα­τευ­τι­κές μάσκες, ενώ δεν τηρή­θη­καν οι προ­βλε­πό­με­νες απο­στά­σεις ασφαλείας.

Η κορύ­φω­ση των συγκε­ντρώ­σε­ων δια­μαρ­τυ­ρί­ας ανα­μέ­νο­νταν για αργό­τε­ρα σήμε­ρα το από­γευ­μα, σε εκδή­λω­ση υπό τον τίτλο «Το τέλος της παν­δη­μί­ας — Ημέ­ρα ελευ­θε­ρί­ας». Σύμ­φω­να με τον υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών της πόλης του Βερο­λί­νου Αντρέ­ας Γκάι­ζελ, έχουν δηλώ­σει συμ­με­το­χή και κάποιες οργα­νώ­σεις νεοναζί.

Για λόγους ασφα­λεί­ας, η αστυ­νο­μία της γερ­μα­νι­κής πρω­τεύ­ου­σας έχει δια­θέ­σει περισ­σό­τε­ρους από 1000 αστυνομικούς.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο