Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βιβλική καταστροφή από το πέρασμα της κακοκαιρίας στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Με το πρώ­το φως της ημέ­ρας φάνη­κε το μέγε­θος της κατα­στρο­φής που προ­κά­λε­σε η χθε­σι­νο­βρα­δι­νή θεο­μη­νία στην Χαλ­κι­δι­κή. Έξι νεκροί, πλη­ρο­φο­ρί­ες για έβδο­μο νεκρό, ένας αγνο­ού­με­νος ψαράς, μία πολυ­τραυ­μα­τί­ας στη ΜΕΘ, δεκά­δες τραυ­μα­τί­ες, ανά­με­σά τους και παι­διά, ξερι­ζω­μέ­να δέντρα, ανα­πο­δο­γυ­ρι­σμέ­να αυτο­κί­νη­τα, ανυ­πο­λό­γι­στες υλι­κές ζημιές, δρό­μοι που μετα­τρά­πη­καν σε χει­μάρ­ρους είναι ο μέχρι στιγ­μής τρα­γι­κός απολογισμός.

Και μαζί με όλα αυτά και εκτε­τα­μέ­νες δια­κο­πές ρεύ­μα­τος. Σύμ­φω­να με τις δηλώ­σεις υπευ­θύ­νων η απο­κα­τά­στα­ση της ηλε­κτρο­δό­τη­σης θα γίνει μέχρι το βράδυ.

Τα θύμα­τα; Μία μητέ­ρα 54 ετών και ο 8χρονος γιος της, οι οποί­οι έτρω­γαν σε ταβέρ­να στη Νέα Πλά­για, όταν ο τυφώ­νας παρέ­συ­ρε την ορο­φή, η οποία τους κατα­πλά­κω­σε και τους τραυ­μά­τι­σε θανάσιμα.

Ένας Ρώσος πατέ­ρας και ο μόλις δύο ετών γιος του, περ­νού­σαν σε περιο­χή που είχε δέντρα στη Νέα Ποτί­δαια. Ο τυφώ­νας παρέ­συ­ρε ό,τι δέντρο βρή­κε μπρο­στά του. Ένα από αυτά κατα­πλά­κω­σε τον άτυ­χο του­ρί­στα από τη Ρωσία και το παι­δά­κι του.

Δύο ηλι­κιω­μέ­νοι από την Τσε­χία, ο γιος τους και ο 19χρονος εγγο­νός τους, είχαν σταθ­μεύ­σει με το τρο­χό­σπι­τό τους σε παρα­λία στην Σωζό­πο­λη. Ο τυφώ­νας παρέ­συ­ρε σαν κού­τσου­ρο το τρο­χό­σπι­το. Το ζευ­γά­ρι των ηλι­κιω­μέ­νων βρή­κε ακα­ριαίο θάνα­το, ενώ τραυ­μα­τί­στη­κε ο γιος, που μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο, όπως και ο 19χρονος εγγο­νός, με σαφώς ελα­φρύ­τε­ρα τραύματα.

Στο νοσο­κο­μείο Παπα­νι­κο­λά­ου νοση­λεύ­ο­νται έξι τραυ­μα­τί­ες, ανά­με­σά τους και μία γυναί­κα δια­σω­λη­νω­μέ­νη στη ΜΕΘ. Δώδε­κα τραυ­μα­τί­ες νοση­λεύ­ο­νται στο νοσο­κο­μείο Πολυ­γύ­ρου και πέντε παι­διά νοση­λεύ­ο­νται στο νοσο­κο­μείο Γεννηματάς.

troxospito3 XALKIDIK3 XALKIDIKI XALKIDIKI2 XALKIDIKI3 XALKIDIKI4 xalkidikI11 xalkidikI12 xalkidikI13 xalkidikI14 xalkidikI15 xalkidikI16 xalkidikI17 xalkidikI18 xalkidikI19 xalkIDIKI22 xalkIDIKI23 xalkIDIKI24 xalkIDIKI25 xalkIDIKI26 xalkIDIKI27 xalkIDIKI28 xalkidikI120 xalkidikI121

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο