Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βιβλική καταστροφή στην Κινέττα: Μεγάλες καταστροφές σε σπίτια, καταστήματα και δρόμους (ΦΩΤΟ)

Βιβλική καταστροφή για τους κατοίκους της Κινέτας από την βροχόπτωση στη διάρκεια της νύχτας αλλά και την έλλειψη βασικών αντιπλημμυρικών υποδομών στην περιοχή.

Σε φωτογραφίες αναγνωστών του πόρταλ 902.gr και κατοίκων της περιοχής, φαίνονται οι μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν σπίτια, καταστήματα και δρόμοι.

zimies kakokairia

Λάσπη και φερτά υλικά από το βουνό έπνιξαν την περιοχή, που κατέβαιναν μαζί με τα νερά της βροχής προς τη θάλασσα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το μεγάλο ρέμα της Πίκας, στο οποίο δεν έχει γίνει ολοκληρωμένο έργο διευθέτησής του, υπερχείλισε, κατεβάζοντας τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών. Μάλιστα, σύμφωνα με καταγγελίες, το πρόβλημα δημιουργήθηκε ιδιαίτερα από την παλιά Εθνική Οδό μέχρι και την θάλασσα, γιατί σε αυτό το σημείο το ρέμα στενεύει, με αποτέλεσμα να υπερχειλίσει.

zimies kakokairia11

Πάνω από τα 200 χιλιοστά η βροχή του «Γηρυόνη» έως το πρωί στους Αγίους Θεοδώρους

στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας η συνολική βροχή του διημέρου ξεπέρασε τα 200 χιλιοστά, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Μεγάλα ύψη βροχής έπεσαν και στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, κάτι που εξηγεί τα σοβαρά προβλήματα κυρίως στην ευρύτερη περιοχή της Κινέττας.

zimies kakokairia12

Το ΕΑΑ-meteo επισημαίνει και πάλι ότι η μεγάλη ένταση των φαινομένων, ο κορεσμός του εδάφους σε νερό και οι σημαντικές ποσότητες βροχής που θα πέσουν κατά το υπόλοιπο της κακοκαιρίας, καθιστούν την κακοκαιρία δυνητικά επικίνδυνη και ικανή να δημιουργήσει νέα προβλήματα και να εντείνει τα ήδη υπάρχοντα.

Στη διάρκεια της υπόλοιπης μέρας σήμερα, η ευρισκόμενη σε εξέλιξη δεύτερη φάση της κακοκαιρίας θα δώσει βροχές στο σύνολο σχεδόν της χώρας, με τις ισχυρότερες να αναμένονται στη Μακεδονία, στη Θεσσαλία, στο Αιγαίο, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Νότιο Ιόνιο. Πιθανότητα καταιγίδων υπάρχει κυρίως στο Αιγαίο, στο Νότιο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές των νοτίων ηπειρωτικών και στη Χαλκιδική.

Την Τρίτη τα φαινόμενα θα είναι σχετικά ασθενέστερα και θα εντοπίζονται κυρίως στο Αιγαίο, στην Κεντρική Μακεδονία, στη Νότια Πελοπόννησο και στην Κρήτη. Οι άνεμοι, οι οποίοι στο Αιγαίο πνέουν με ριπές που φτάνουν τα 100 χιλιόμετρα ανά ώρα, θα εξασθενήσουν σταδιακά από το μεσημέρι και από Νότο προς Βορρά.

zimies kakokairia13

Δόθηκε στην κυκλοφορία το ρεύμα της Αθηνών-Κορίνθου προς Αθήνα – Κλειστή η Ολυμπία Οδός

Αποκαταστάθηκε, πριν από λίγο, η κυκλοφορία των οχημάτων στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ρεύμα προς Αθήνα, που είχε διακοπεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Παράλληλα, συνεργεία της Ολυμπίας Οδού και υπεργολάβων συνεχίζουν να επιχειρούν στην περιοχή με στόχο να καταστεί δυνατή η κυκλοφορία και προς Πάτρα, αρχικά σε μία λωρίδα, το συντομότερο δυνατό. Όλος ο μηχανισμός παραμένει σε επιφυλακή σε όλο το μήκος του δρόμου.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας, καθώς και να επιδεικνύουν αυξημένη προσοχή πλησιάζοντας στην περιοχή των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, καθώς προσωρινά η κυκλοφορία θα διεξάγεται σε μία λωρίδα ανά κατεύθυνση.

 

 

zimies kakokairia14

Όλη τη νύχτα έδινε μάχη η Πυροσβεστική για να απεγκλωβίσει ανθρώπους στην Κινέττα λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε την περιοχή.

«Η Υπηρεσίας μας ειδοποιήθηκε περίπου στις 2.30 τα ξημερώματα για αντλήσεις υδάτων στην περιοχή της Κινέττας και των Αγ. Θεοδώρων. Επιχείρησαν 55 οχήματα, 110 άνδρες, έγιναν 20 διασώσεις και 160 αντλήσεις» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Κώστας Κυριακόπουλος, ενώ σημειώνει ότι «κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές και μάλιστα δύο πολίτες μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο Νοσοκομείο με υποθερμία».

zimies kakokairia15 zimies kakokairia16 zimies kakokairia17 zimies kakokairia18 zimies kakokairia19 zimies kakokairia20 zimies kakokairia21 zimies kakokairia22 zimies kakokairia23 zimies kakokairia24