Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΙΛΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Φασιστοειδή επιτέθηκαν σε δημοτικό σύμβουλο της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Επί­θε­ση από φασι­στοει­δή δέχτη­κε σήμε­ρα ο Μπά­μπης Θεο­δώ­ρου, δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Μάν­δρας, εκλεγ­μέ­νος με το ψηφο­δέλ­τιο της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», κατά τη διάρ­κεια συνε­δρί­α­σης του Δημο­τι­κού Συμ­βου­λί­ου στα Βίλια Αττι­κής, με θέμα τη στά­ση του Δήμου απέ­να­ντι στην εγκα­τά­στα­ση οικο­γε­νειών προ­σφύ­γων σε ξενο­δο­χείο της περιοχής.

Η συνε­δρί­α­ση έγι­νε στον από­η­χο της επί­θε­σης με πέτρες, κρο­τί­δες και άλλα αντι­κεί­με­να, που δέχτη­καν το βρά­δυ της Παρα­σκευ­ής περί­που 20 οικο­γέ­νειες αιτού­ντων άσυ­λο, κατά την εγκα­τά­στα­σή τους σε ξενο­δο­χείο, μισθω­μέ­νο από τον Διε­θνή Οργα­νι­σμό Μετα­νά­στευ­σης. Λίγο μετά την άφι­ξη των προ­σφύ­γων στο ξενο­δο­χείο από τα ΚΥΤ της Σάμου, της Χίου και της Λέρου, άγνω­στοι πέτα­ξαν πέτρες κάνο­ντας θρύ­ψα­λα την τζα­μα­ρία εισό­δου και κρο­τί­δες προς τα δωμά­τια, ενώ — όπως καταγ­γέλ­λουν οι πρό­σφυ­γες — δεν δίστα­σαν να χτυ­πή­σουν ακό­μα και παιδιά.

Την ώρα που ο δημο­τι­κός σύμ­βου­λος κατήγ­γει­λε σήμε­ρα αυτές τις φασι­στι­κές επι­θέ­σεις, καθώς και την κυβερ­νη­τι­κή πολι­τι­κή εγκλω­βι­σμού των προ­σφύ­γων στη χώρα μας, ομά­δα τρα­μπού­κων του επε­τέ­θη δια­κό­πτο­ντας την τοπο­θέ­τη­σή του.

Τελι­κά όλα τα μέλη του ΔΣ, πλην του δημο­τι­κού συμ­βού­λου της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης», ψήφι­σαν την από­φα­ση που είχε πάρει την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή το Τοπι­κό Συμ­βού­λιο της ΔΕ Βιλί­ων, με βάση την οποία στην ουσία κρί­νο­νταν ανε­πι­θύ­μη­τοι οι πρό­σφυ­γες στην περιο­χή, με το πρό­σχη­μα πως ο δήμος βρί­σκε­ται ακό­μα σε κατά­στα­ση έκτα­κτης ανά­γκης από τις πλημμύρες.

Αυτή η από­φα­ση έδω­σε το πρό­σχη­μα για τις επι­θέ­σεις σε βάρος των προ­σφύ­γων την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή. Ανά­λο­γη από­φα­ση είχε πάρει το ΔΣ της Μάν­δρας και τον Οκτώ­βρη του 2016.

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο