Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βοθροκάναλα και η… πίπα της Μόνικα

Είδατε καμιά πορεία Πολυτεχνείου; Τις χιλιάδες από το κόκκινο ποτάμι που διατράνωσε μέχρι την πρεσβεία του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού; Εξαφανίστηκαν τα μυριόστομα:

«Φονιάδες των λαών Αμερικάνοι», «Όχι στα σχέδια κυβέρνησης – ιμπεριαλιστών. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις του από την Ελλάδα», «Το Πολυτεχνείο ζει, έξω το ΝΑΤΟ κι οι Αμερικανοί», «Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών».

Έχουν άλλα να ασχοληθούν τα βοθροκάναλα. Μια χούφτα χαφιεδοκωλόπαιδα να κάνουν μπάχαλο την Αθήνα. Ή την προεδρική πίπα της Μόνικα πριν από είκοσι τόσα χρόνια στον Κλίντον.

Και μια που μιλάμε για την τηλεοπτική αλητεία – ιδιωτική και δημόσια ας δούμε μια τυπική τηλεοπτική μέρα ζέχνοντος τοπίου:

Παρασκευή 16/11/18 στις 21:48 που θεωρείται ζώνη υψηλής τηλεθέασης:

ΑΝΤ1 – Nomads (ανθρωποειδή στην Μαδαγασκάρη).

SKAIMy style Rocks Gala (διαπόμπευση και εξευτελισμός ανοήτων γυναικών).

STARMaster chef junior (εμπορευματοποίηση παιδιών), όπου, εκτός των άλλων, ο παιδευτικός ρόλος ευαίσθητων ηλικιών αφήνεται σε χιμπατζήδες και τηλεπερσόνες του τίποτα. Κι οι γονείς τους τα κοιτούν περήφανα στην πτώση που τα στέλνουν αντί να διώκονται ποινικά.

ALPHA – Ο Ραπατούης (παιδικό κόμικ). Παρεμπιπτόντως το είχε σε επανάληψη την Κυριακή 17/11, ίσως για να το εμπεδώσει το σκυλάκι μου που στην πρώτη προβολή το παρακολουθούσε με ευλαβική προσήλωση.

ΒΟΥΛΗ – Τα γνωστά και συνήθη

ΕΤ2 – Ντοκιμαντέρ/αμερικανιά (κάποια που προσπαθεί να καταλάβει αν είναι λευκή ή μαύρη)

ΕΤ1 – Ποδόσφαιρο

Το ίδιο βράδυ – ξημερώματα προς Σάββατο 02:42, 17/11/18

ΑΝΤ1 – VICE (Σαδομαζοχιστικές εμπειρίες στη… Σερβία). Λεπτομέρειες, εργαλεία, τρόποι οργάνωσης, ζωντανή αναπαράσταση, κραυγές και άλλα επιφωνήματα.

SKAIDark minds (φονικά μυαλά/ιστορίες δολοφόνων στις ΗΠΑ). Κάτι που έλειπε από τις γνώσεις μας, μιας και έχουμε αποστηθίσει όλες της προσωπικότητες της ιστορίας.

STARNCIS

ALPHAKardashians (η επιτομή της αμερικάνικης σαχλαμάρας).

ΒΟΥΛΗ – Βούτσης (με το συμπάθιο)

ΕΤ2 – Χονδρός-Λιγνός

ΕΤ1 – Ντοκιμαντέρ (Χρήμα χωρίς αξία (πως κανείς θα εκπαιδευτεί να βγάζει χρήματα στον καπιταλισμό).

Ενδιάμεσα, στις απαράδεκτης χρονικής διάρκειας διαφημίσεις, απατεώνες αστρολόγοι, αριθμολόγοι, ταρό κι εκείνες οι θλιβερές που καίγονται και ζητούν να τις… ακούσεις, που σε καλούν να τους αλλάξεις τα… φώτα, που λατρεύουν τα extreme sports και θέλουν να είναι πάντα από… πάνω (αυτό το θεωρούν extreme).

Η τηλεόραση της αλητείας, της πολιτισμικής έκπτωσης, του ξεπεσμού, της ξεφτίλας. Και η μάζα της ανοχής. Ανίκανη να φωνάξει «Δεν πάει άλλο».