Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βολιβία: Αντικομμουνιστικό παραλήρημα από την πραξικοπηματία «πρόεδρο» Τζανίν Άνιες

Σε νέο, εμετικό αντικομμουνιστικό παραλήρημα προέβη η ακροδεξιά πραξικοπηματίας de facto πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίν Άνιες, με αφορμή την συμπλήρωση 53 χρόνων από τη δολοφονία του σπουδαίου κομμουνιστή επαναστάτη Ερνέστο Τσε Γκεβάρα.

Μιλώντας ενώπιον στρατιωτών και παρατρεχάμενων της πραξικοπηματικής κυβέρνησης, η Άνιες απέδωσε… φόρο τιμής στους δολοφόνους του Τσε.

«Συγχαρητήρια για τη νίκη επί του κομμουνιστή εισβολέα», σημείωσε η μαριονέτα των ΗΠΑ Άνιες, προσθέτοντας πως «η ήττα και ο θάνατος του Τσε Γκεβάρα στη Βολιβία μας έμαθε ότι η κομμουνιστική δικτατορία (sic) δεν έχει θέσει στη Βολιβία».

Στο αντικομμουνιστικό της παραλήρημα η ακροδεξιά «πρόεδρος» έκανε λόγο για «δημοκρατία» και «ελευθερία», αποτείωντας φόρο τιμής στους 47 βολιβιανούς στρατιώτες «που έπεσαν θύματα της αντάρτικης τρομοκρατίας που ο Τσε Γκεβάρα έφερε στη Βολιβία». Ανάμεσα στα άλλα, βέβαια, η Τζανίν Άνιες ξέχασε να ευχαριστήσει τους μισθοφόρους της CIA και τους ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ για την πολύτιμη βοήθεια τους…

Οι προεδρικές εκλογές στη Βολιβία είναι προγραμματισμένες για τις 18 Οκτώβρη με τον υποψήφιο του Κινήματος για τον Σοσιαλισμό (MAS) Λουίς Άρσε να προηγείται στις δημοσκοπήσεις, εν μέσω κλίματος πολιτικής αναταραχής και φόβων για ενδεχόμενη εκλογική νοθεία. Κύριος αντίπαλος του Άρσε είναι ο πρώην πρόεδρος της χώρας Κάρλος Μέσα.

Ήταν ρατσιστής ο Τσε Γκεβάρα; Διαλύοντας μια αισχρή συκοφαντία

mpelogiannis