Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βολιβία: Η Τζανίνε Άνιες ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Μαΐου

Την υποψηφιότητά της για τις προεδρικές εκλογές της 3ης Μαΐου ανακοίνωσε η αυτοανακηρυγμένη «πρόεδρος» της Βολιβίας Τζανίνε Άνιες.

«Αποφάσισα να θέσω υποψηφιότητα στις (προεδρικές) εκλογές» (που διεξάγονται την ίδια ημέρα με τις κοινοβουλευτικές), επιβεβαίωσε σε ομιλία της χθες (τοπική ώρα) η Άνιες, που ανέλαβε τα καθήκοντά της στις 12 Νοεμβρίου, δύο ημέρες αφού ο Μοράλες αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την εξουσία, έπειτα από το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα.

«Δεν σχεδίαζα να συμμετάσχω σε αυτές τις εκλογές», δήλωσε η πραξικοπηματίας Άνιες, τονίζοντας ότι αποφάσισε τελικά να προχωρήσει στην κίνηση αυτή, καθώς δεν υπάρχει ενότητα στην αντιδραστική αντιπολίτευση απέναντι στο Κίνημα προς το Σοσιαλισμό (MAS), της παράταξης του Έβο Μοράλες. «Η διασπορά ψήφων και υποψηφιοτήτων με οδήγησε να λάβω αυτή την απόφαση», δήλωσε η Άνιες.

Ο Μοράλες έχει ανακοινώσει ότι υποψήφιος του Κινήματος προς τον Σοσιαλισμό (MAS) για την προεδρία στις εκλογές της 3ης Μαΐου θα είναι ο Λουίς Άρσε Κατακόρα, ο πρώην υπουργός Οικονομίας της κυβέρνησής του, ενώ υποψήφιος αντιπρόεδρος θα είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νταβίντ Τσοκεουάνκα.