Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βουλή: Απέρριψαν τροπολογίες του ΚΚΕ για παύση πλειστηριασμών και επαναφορά 13ου-14ου μισθού-σύνταξης!

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ απέφυγαν κάθε αναφορά στις τροπολογίες του ΚΚΕ

Απέρ­ρι­ψε, χωρίς συζή­τη­ση, η κυβέρ­νη­ση τις τρο­πο­λο­γί­ες για την ανα­κού­φι­ση του λαού που κατέ­θε­σε το ΚΚΕ στο νομο­σχέ­διο «μίνι ασφα­λι­στι­κό» που υπερ­ψη­φί­στη­κε μετά τα μεσά­νυ­χτα από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Το ΚΚΕ το κατα­ψή­φι­σε. «Παρών» ψήφι­σαν ΣΥΡΙΖΑ και Ελλη­νι­κή Λύση, κατά το ΜΕΡΑ25. Υπερ­ψη­φί­στη­κε επί­σης και η κυβερ­νη­τι­κή τρο­πο­λο­γία για τη ΛΑΡΚΟ που προ­βλέ­πει παρά­τα­ση της ειδι­κής δια­χεί­ρι­σης της ΛΑΡΚΟ με στό­χο την ολο­κλή­ρω­ση του ξεπου­λή­μα­τος της εται­ρεί­ας, με απει­λή πτώ­χευ­σης αν δεν επι­τευ­χθεί η μεταβίβαση.

Αξί­ζει να σημειω­θεί, σε ότι αφο­ρά τις τρο­πο­λο­γί­ες του ΚΚΕ, ότι οι βου­λευ­τές του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ ευθυ­γραμ­μι­σμέ­νοι με τη ΝΔ που τις απέρ­ρι­ψε χωρίς συζή­τη­ση, απέ­φυ­γαν κάθε ανα­φο­ρά σε αυτές!

Η πρώ­τη τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ αφο­ρά την παύ­ση πλει­στη­ρια­σμών, σε βάρος της πρώ­της κύριας κατοι­κί­ας και άλλων περιου­σια­κών στοι­χεί­ων των λαϊ­κών στρωμάτων.

Η δεύ­τε­ρη την επα­να­φο­ρά και κατα­βο­λή του 13ου και 14ου μισθού και σύντα­ξης στους εργα­ζό­με­νους στο Δημό­σιο και τους συντα­ξιού­χους. Η τρί­τη προ­βλέ­πει ρυθ­μί­σεις για τα χρέη ατο­μι­κής ασφά­λι­σης προς τα ασφα­λι­στι­κά ταμεία των μη μισθω­τών και των ασφα­λι­σμέ­νων στον ΟΓΑ. Η τέταρ­τη τρο­πο­λο­γία προ­βλέ­πει τη μεί­ω­ση των εισφο­ρών για την ανα­γνώ­ρι­ση των πλα­σμα­τι­κών χρό­νων που από 6,67% έχει πάει στο 20% κι επί­σης, την απαλ­λα­γή από την κατα­βο­λή εισφο­ράς για την ανα­γνώ­ρι­ση της στρα­τιω­τι­κής θητεί­ας. Και η πέμ­πτη αφο­ρά το εφά­παξ των ελεύ­θε­ρων επαγ­γελ­μα­τιών μηχανικών.

«Τις τρο­πο­λο­γί­ες που κατα­θέ­σα­με ως ΚΚΕ, τις οποί­ες απορ­ρί­ψα­τε, τις θέτου­με στο εργα­τι­κό και συντα­ξιου­χι­κό κίνη­μα, στο κίνη­μα των αυτο­α­πα­σχο­λου­μέ­νων και των βιο­πα­λαι­στών αγρο­τών, να γίνουν δική τους υπό­θε­ση, να γίνουν διεκ­δι­κή­σεις. Ο λαός έχει τη δύνα­μη να επι­βά­λει λύσεις για τη ζωή του και τη ζωή των παι­διών. Έχει τη δύνα­μη να γκρε­μί­σει αυτό το σάπιο σύστη­μα, που του στε­ρεί τη ζωή που δικαιού­ται. Έχει τη δύνα­μη, τη γνώ­ση να οικο­δο­μή­σει την κοι­νω­νία και την οικο­νο­μία που θα ικα­νο­ποιεί τις ανά­γκες και όχι τα κέρ­δη» τόνι­σε στη δευ­τε­ρο­λο­γία του ο ειδι­κός αγο­ρη­τής του ΚΚΕ Χρή­στος Κατσώτης. 

Η δευτερολογία του βουλευτή του ΚΚΕ Χρ. Κατσώτη

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο