Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βουλή: Επικίνδυνες πρακτικές λογοκρισίας και μη προστασίας της δραστηριότητας των βουλευτών

Υπερψηφίστηκε σήμερα από την ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η άρση ασυλίας των βουλευτών Παύλου Πολάκη και Αγγελικής Αδαμοπούλου εγκαινιάζοντας έτσι πρακτικές λογοκρισίας και υπονόμευσης της προστασίας  της κοινοβουλευτικής δράσης των βουλευτών.

Ανοίγει ο δρόμος για βιομηχανία διώξεων σε βάρος βουλευτών και ποινικοποίησης του πολιτικού λόγου και δράσης των βουλευτών. Τέτοια είναι  στήριξη στους εργατικούς – λαϊκούς αγώνες, η δυνατότητα του βουλευτή να δείχνει την αλληλεγγύη του ακόμα και σε μια απεργία που θα κυριαρχηθεί παράνομη, να συμμετέχει σε μια κινητοποίηση από αυτές που σωρηδόν απαγορεύονται.

Η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη έγινε με τις ψήφους ΝΔ, ΚΙΝΑΛ και Ελληνικής Λύσης, ενώ η άρση ασυλίας της Αγγελικής Αδαμοπούλου έγινε από ΝΔ, με το ΚΙΝΑΛ να αφήνει κατά συνείδηση την ψήφο των βουλευτών. Έτσι, με τη ΝΔ συντάχθηκαν οι Χαρά Κεφαλίδου, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Ευαγγελία-Θεοφανία Λιακούλη, και Κώστας Σκανδαλίδης.

Η ασυλία του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική ήρθη έπειτα από μήνυση του εκδότη των «Παραπολιτικών» Γιάννη Κουρτάκη, ενώ η Αγγελική Αδαμοπούλου – η περίπτωσή της είναι η πιο κραυγαλέας – μηνύθηκε από την Ένωση Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ. Κεντρικής Μακεδονίας γιατί στη Βουλή είπε ότι αστυνομικά όργανα, υποδυόμενοι τους «μπαχαλάκηδες», λειτουργούν ως προβοκάτορες για να διαλύσουν τις διαδηλώσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα «βρέθηκε στα κάγκελα» έχει ευθύνη αφού συμφώνησε με την αναθεώρησή του προς το χειρότερο του άρθρου 62 του Συντάγματος.

Φώτης Αγγουλές, ο προλετάριος ποιητής