Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βουλή: Με υπογραφή Τασούλα ο διορισμός της υπόδικης χρυσαυγίτισσας Ζαρούλια!

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο διορισμός στη Βουλή της χρυσαυγίτισσας Ελένης Ζαρούλια, σύζυγος του επικεφαλής της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» Νίκου Μιχαλολιάκου λίγες μέρες πριν την γνωστοποίηση της δικαστικής απόφασης και με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής Κώστα Τασιούλα.

Συγκεκριμένα η «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» με αριθμό 811 αναφέρει: «Με την υπ’ αρ. 10747/7309/24-9-2020 απόφαση του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων διορίζεται σε θέση μετακλητού υπαλλήλου κατηγορίας ΥΕ, προβλεπόμενη από τις διατάξεις του άρθρου 35 παρ. 1θ’ του Κανονισμού της Βουλής (Μέρος Β’, Α’ 51/1997), όπως ισχύει, στον πρώην προέδρο ΚΟ “ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ – ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ”, Νικόλαο Μιχαλολιάκο, μετά την κατά νόμο πρότασή του, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 35 και 36 του προαναφερόμενου Κανονισμού, η Ελένη Ζαρούλια του Βασιλείου (…)».

Με την απόφαση αυτή εκτίθεται ο πρόεδρος της Βουλής καθώς υπέγραψε τον διορισμό και προκαλεί σοβαρά ερωτηματικά η στάση του διότι είναι αδιανόητο να αποδέχεται τον διορισμό ενός μέλους της ηγεσίας της «Χρυσής Αυγής» που ευθύνεται για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και σωρεία άλλων εγκληματικών πράξεων.

ΚΚΕ: Να ανακληθεί τώρα η απόφαση

Σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ τονίζεται:

«Λίγες μέρες πριν την ανακοίνωση της δικαστικής απόφασης για τη ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, η απόφαση του Προέδρου της Βουλής να διορίσει, ως μετακλητή υπάλληλο της Βουλής, την πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής και μάλιστα υπόδικη Ελ. Ζαρούλια, προκαλεί την οργή κάθε λαϊκού ανθρώπου, νέου και νέας, κάθε δημοκράτη και πάνω απ’ όλα των θυμάτων της ναζιστικής βίας.

Κανένας κανονισμός της Βουλής και καμιά διαδικασία δεν πρέπει να γίνει το άλλοθι για τέτοιες απαράδεκτες αποφάσεις, που πρέπει εδώ και τώρα να ανακληθούν, μαζί με την κατάργηση του επίμαχου άρθρου του κανονισμού της Βουλής».