Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βουλή: Στη διάσκεψη των προέδρων η ενός λεπτού σιγή για Κατσίφα – Η δήλωση του Θ. Παφίλη

Ομόφωνα και με πολύ μετρημένους τόνους, όπως είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, έκλεισε στη Διάσκεψη των Προέδρων το θέμα της πρωτοβουλίας του αντιπροέδρου του Σώματος Νικήτα Κακλαμάνη, να τηρήσει η Ολομέλεια ενός λεπτού σιγή για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

«Είπαμε καλό ήταν να είχε υπάρξει προσυνεννόηση, το θέμα έκλεισε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούτσης.

«Έγινε μια αρκετά αναλυτική συζήτηση από όλες τις πλευρές στη Διάσκεψη. Χωρίς να ανέβουν οι τόνοι για την πρωτοβουλία του φίλου Νικήτα Κακλαμάνη, ειπώθηκε η πολιτική αποτίμηση αυτής της συζήτησης, που κατατείνει ότι έπρεπε να είχε αποφευχθεί αυτή η πρωτοβουλία γιατί ήταν γνωστές οι θέσεις όλων των κομμάτων και αρκετά διαφορετικές για αυτό το τραγικό περιστατικό. Είναι αυτονόητη η λύπη μας στους οικείους του όπως και η διερεύνηση σε βάθος όλων των πραγματικών συνθηκών», σημείωσε ο κ. Βούτσης ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αμέσως μετά την Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής.

Ο κ. Κακλαμάνης ανέφερε, από την πλευρά του, ότι τυπικά είχε το δικαίωμα να το κάνει, ενώ η ΝΔ κάλυψε την πρωτοβουλία του αντιπροέδρου, υποστήριξε ότι δεν ήταν λάθος.

Από το ΚΚΕ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπός του Θανάσης Παφίλης ανέφερε ότι από την αρχή είναι γνωστές οι θέσεις του κόμματος του στο να διερευνηθούν όλα τα γεγονότα στην υπόθεση Κατσίφα τα οποία πλέον αξιοποιούνται από εθνικιστικές δυνάμεις και την Αλβανία. «Ήδη γίνεται στα Βαλκάνια συζήτηση περί αλλαγής συνόρων. Τέτοια θέματα δεν μπορούν να μπαίνουν σε 10 δευτερόλεπτα. Οι βουλευτές μας δεν πρόλαβαν να αντιδράσουν. Χρειάζεται προσυνεννόηση. Όπως έγινε δεν συμφωνούμε. Δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα. Είναι λάθος κίνηση, σε τόσο σοβαρά ζητήματα θα έπρεπε να υπάρξει προσυνεννόηση με τα κόμματα», ανέφερε ο κ. Παφίλης.

Ομόφωνα η Διάσκεψη των Προέδρων έκλεισε το θέμα της πρωτοβουλίας του αντιπροέδρου της Βουλής Ν.Κακλαμάνη να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τον Κ. Κατσίφα.

Στο μεταξύ, σε  συνέντευξή του στον ρ/σ “24/7”, ο Ν. Καραθανασόπουλος,  ερωτηθείς αν το ΚΚΕ συμφώνησε με την πρόταση του προεδρεύοντος της Βουλής, Νικήτα Κακλαμάνη για τήρηση ενός λεπτού σιγής στην μνήμη του Κ. Κατσίφα και αν θεωρεί ότι το όλο κλίμα προωθεί φαινόμενα “όπως αυτά που είδαμε το σαββατοκύριακο με δύο εμφανίσεις ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Μοναστηράκι και στην Καλλιθέα” απάντησε “θεωρούμε ότι ήταν μια άκαιρη πρωτοβουλία του κ. Κακλαμάνη, γιατί δεν έχει διελευκανθεί η υπόθεση και από αυτή την άποψη μόνο σκεπτικισμό μπορεί να δημιουργήσει.’Όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα αλλά και το επόμενο αξιοποιώντας το συγκεκριμένο φόνο θα έχουμε κλιμάκωση του εθνικισμού και από τη μία και από την άλλη πλευρά. Αυτός είναι και ο κίνδυνος να αξιοποιηθούν τέτοια περιστατικά από ακραία εθνικιστικά στοιχεία στην κατεύθυνση δημιουργία σοβαρότερων προβλημάτων και στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες και πολύ περισσότερο ανάμεσα στους δύο λαούς. Αυτή η κλιμάκωση του εθνικισμού τροφοδοτεί την εγκληματική δραστηριότητα της ΧΑ” κατέληξε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Επικίνδυνες ακροβασίες – Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Κατσίφα τήρησε η Βουλή