Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βουλευτές του ΚΚΕ στην κατάθεση μήνυσης για την επίθεση της αστυνομίας στην αντιπολεμική κινητοποίηση της 16ης Απριλίου 2018

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και Γιάννης Γκιόκας παραβρέθηκαν σήμερα κατά τη διαδικασία υποβολής μηνυτήριας αναφοράς-έγκλησης “κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, την οποία κατέθεσαν εφτά τραυματίες φοιτητές-διαδηλωτές, οι οποίοι δέχθηκαν απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση από τις δυνάμεις καταστολής, κατά τη διάρκεια αντιπολεμικής κινητοποίησης, στις 16 Απρίλη 2018, ενάντια στην επέμβαση στη Συρία”.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση, με τη μηνυτήρια αναφορά ζητείται “να εξακριβωθούν και να εντοπισθούν από τις συμμετέχουσες στον παραπάνω τόπο και χρόνο αστυνομικές δυνάμεις καταστολής και τα ΜΑΤ, τα άτομα και όργανα αυτών, που ατομικά ή από κοινού διέπραξαν σειρά από αξιόποινες πράξεις, όπως βαριά και επικίνδυνη σωματική βλάβη, απρόκλητη έμπρακτη εξύβριση, απειλή, ψευδή καταμήνυση, ψευδορκία κλπ”.

Επίσης, “να ερευνηθεί και να εξακριβωθεί η ποινική ευθύνη κάθε άλλου υπηρεσιακού, επιχειρησιακού και πολιτικού τους προϊσταμένου, για την διάπραξη αυτών των αξιόποινων πράξεων”.

Ο δικηγόρος των φοιτητών Αγγελος Βρεττός σε δήλωσή του ανέφερε: «Πέρα από τις πολιτικές ευθύνες οι οποίες είναι πασιφανείς και καταφανείς, θέλουμε να αναδειχθούν και οι ποινικές ευθύνες αυτής της βίαιης καταστολής. Να καταδείξουμε ότι δεν τρομοκρατείται το νεολαιίστικο και το εργατικό και λαϊκό εν γένει κίνημα μέσα από αυτές τις μεθόδους. Και συνάμα να καταδειχθεί ότι θα συνεχιστούν οι αγώνες με αμείωτο ενδιαφέρον και δύναμη παρά τις βίαιες πράξεις της καταστολής που δέχτηκαν ανύποπτα και απρόκλητα οι διαδηλωτές από τις δυνάμεις καταστολής. Υπάρχουν ποινικές ευθύνες τις οποίες ζητήσαμε να διερευνηθούν, να αποδοθούν σε όλους τους υπεύθυνους και υπαίτιους».

Τους «έτσουξε» η πρωτοβουλία για το γκρέμισμα του αγάλματος Τρούμαν