Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βραζιλία: Απειλές κατά της ζωής της δέχθηκε το στέλεχος του ΚΚ Βραζιλίας Μανουέλα Ντ’ Αβίλα

Απειλές ενάντια στην ζωή της δέχεται τους τελευταίους μήνες το στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Βραζιλίας (PCdoB) και πρώην υποψήφια αντιπρόεδρος της χώρας, Μανουέλα Ντ’ Αβίλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Κομμουνιστικού Κόμματος, από τον περασμένο Φλεβάρη η Ντ’ Αβίλα είχε δημοσιοποιήσει απειλές που δέχονταν από ακροδεξιούς, οπαδούς του καθεστώτος Μπολσονάρο, οι οποίοι έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν πως θα βιάσουν την 5χρονη κόρη της!

Όπως σημειώνει η ανακοίνωση, το κύμα των επιθέσεων και των fake news με στόχο την Μανουέλα είχε ξεκινήσει το 2018 όταν το όνομα της ήρθε δυναμικά στο φως της δημοσιότητας όταν ήταν υποψήφια αντιπρόεδρος με τον Φερνάντο Χαντάντ.

Το 2020, η υποψηφιότητά της για την δημαρχία του Πόρτο Αλέγκρε, την έθεσε και πάλι στο στόχαστρο της ακροδεξιάς προπαγάνδας, με την ίδια να δέχεται απειλές ακόμη και για την ζωή της.

Το ΚΚ Βραζιλίας καταγγέλει το κλίμα νεοφασιστικής τρομοκρατίας – ρατσισμού, μισογυνισμού και ομοφοβίας – που έχει επιβάλλει το ακροδεξιό καθεστώς του Μπολσονάρο και ζητά από τις αρχές να βρουν και να τιμωρήσουν τους θύτες των χυδαίων απειλών απέναντι στην Ντ’ Αβίλα.

Επιπλέον σημειώνει την ανάγκη να ενδυναμώσει το κύμα αλληλεγγύης προς την κομμουνίστρια πολιτικό.

Πηγή: idcommunism.com

«Τσε Γκεβάρα, πρεσβευτής της Επανάστασης», του Νίκου Μόττα