Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βραζιλία: Η ήττα του Τραμπ έπεσε… «βαριά» στον Μπολσονάρου – Σκέφτεται να μην ξαναβάλει υποψηφιότητα

Την ήττα του Ντόναλντ Τραμπ στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές φαίνεται πως δυσκολεύεται να… «χωνέψει» ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαϊχ Μπολσονάρου.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Telesur, ο Μπολσονάρου απέφυγε να κάνει επίσημα δηλώσεις για την μη επανεκλογή του Τραμπ, ωστόσο ένα σχόλιο που ανέβασε στο Facebook ήταν αρκετό για να προκαλέσει συζητήσεις. Στο μήνυμα του αυτό ο ακροδεξιός πρόεδρος αφήνει να εννοηθεί ότι ίσως να μην διεκδικήσει την επανεκλογή του το 2022.

Ο λόγος της…. «πολιτικής κατάθλιψης» του Μπολσονάρου δεν είναι μονάχα η ήττα του Τραμπ αλλά, όπως ο ίδιος σημείωσε, «η άνοδος της Αριστεράς στη Νότια Αμερική».

«Δείτε πως είναι ο κόσμος. Στη Νότια Αμερική υπάρχουν κάμποσες χώρες που ξαναβάφτηκαν κόκκινες», έγραψε ο Μπολσονάρου και πρόσθεσε: «Πολλες φορές, ο Πρόεδρος δε μπορεί να αλλάξει, όπως εγώ θα ήθελα, το πεπρωμένο της Βραζιλίας». Προφανώς, στις… «κόκκινες χώρες» ο Μπολσονάρου συμπεριλαμβάνει τις Βενεζουέλα, Βολιβία και Μεξικό όπου η κυβέρνηση βρίσκεται στα χέρια σοσιαλδημοκρατικών κυβερνήσεων.

«Δεν ξέρω αν θα βάλω υποψηφιότητα για επανεκλογή. Το 2022 είναι ακόμη μακριά», σημείωσε ο ακροδεξιός ηγέτης ο οποίος αποτέλεσε έναν από τους στενότερους συμμάχους της κυβέρνησης Τραμπ στη Λατινική Αμερική, συμβάλλοντας στις αμερικανικές προσπάθειες αποσταθεροποιήσεις της Βενεζουέλας.

Ρατσιστής και δηλωμένος οπαδός της βραζιλιάνικης χούντας της περιόδου 1964-1985, ο Μπολσονάρου έχει χαρακτηριστεί ως ένας «λατινοαμερικάνος Τραμπ».

«Ο πικρός βίος του Μαξ Χάβελλαρ, Μια ιστορία εκμετάλλευσης στις αποικίες καφέ»