Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βρετανία: Καμπάνια υπογραφών για να αφαιρεθεί ο τίτλος του «Σερ» από τον Τόνι Μπλερ

Μια προσπάθεια συγκέντρωσης ηλεκτρονικών υπογραφών με στόχο να αφαιρεθεί από τον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Τόνι Μπλερ ο τίτλος του ιππότη που του απονεμήθηκε πρόσφατα, κερδίζει όλο και μεγαλύτερη στήριξη καθώς μέσα σε λίγα εικοσιτετράωρα πάνω από 370.000 άνθρωποι έχουν ήδη υπογράψει.

Ο Μπλερ, ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 1997 ως το 2007, έλαβε τον τίτλο του ιππότη από την βασίλισσα Ελισάβετ στο πλαίσιο των τιμητικών διακρίσεων για την νέα χρονιά που απονέμονται ως αναγνώριση των επιτευγμάτων και της υπηρεσίας διακεκριμένων προσώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μεταξύ άλλων, ανάλογες διακρίσεις έλαβαν υγειονομικοί που μάχονται κατά της COVID-19 μέχρι προσωπικότητες από τον αθλητικό και καλλιτεχνικό χώρο, όπως ο κινηματογραφικός «Τζέιμς Μποντ», Ντάνιελ Κρεγκ.

Η απόφαση να απονεμηθεί ο τίτλος του ιππότη στον Μπλερ ξεσήκωσε εύλογες αντιδράσεις, δεδομένου ότι ο πρώην πρωθυπουργός ήταν εκ των πρωταγωνιστών, μαζί με τον αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους, των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ, το 2001 και 2003 αντίστοιχα.

«Αυτός ήταν προσωπικά υπεύθυνος για τον θάνατο αμέτρητων αθώων, αμάχων και στρατιωτών σε διάφορες πολεμικές συγκρούσεις. Και μόνο γι’ αυτό θα έπρεπε να λογοδοτήσει για εγκλήματα πολέμου», αναφέρεται μεταξύ άλλων στην αίτηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα change.org.

che guevara 008

Μετάβαση στο περιεχόμενο