Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: Σε πλωτή φυλακή οδηγούνται πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο!

Σε μια «πλωτή φυλακή» στέλνει η κυβέρνηση της Βρετανίας πρόσφυγες που αιτούνται άσυλο! Ήδη έχουν μεταφερθεί οι 15 πρώτοι πρόσφυγες στη φορτηγίδα «Bibby Stockholm», που μοιάζει με πολυκατοικία, και είναι είναι ελλιμενισμένο στο Πόρτλαντ, στην ακτή Ντόρσετ της νοτιοδυτικής Αγγλίας.

Οι συνθήκες διαβίωσης είναι απάνθρωπες με πιθανό τον κίνδυνο μόλυνσης.

Ο σχεδιασμός που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου τον Απρίλιο είναι για τη στέγαση περίπου 500 ενήλικων ανδρών στο συγκεκριμένο σκάφος-φυλακή.

Πηγή φωτο: Associated Press

«Παγίδα θανάτου» χαρακτηρίστηκε η φορτηγίδα από την Ένωση Πυροσβεστικών Ταξιαρχιών (FBU) της Βρετανίας την Τετάρτη. Επιπλέον  η διευθύνουσα σύμβουλος της Υπηρεσίας Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου, Τζένι Χάρις, προειδοποίησε ότι οι λοιμώξεις του αναπνευστικού είναι πιο πιθανό να εξαπλωθούν σε στενούς χώρους με στενούς διαδρόμους και πόρτες.

«Γενικά οι λοιμώξεις του αναπνευστικού, όπως όλοι μάθαμε μέσα από την πανδημία… διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε περιορισμένα περιβάλλοντα με φτωχότερο αερισμό, επομένως τα πράγματα που εξετάζουμε είναι πώς είναι ο αερισμός», είπε στο BBC Radio 4 «Today».