Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Βρώμικη λεία

Στην αγορά των προϊόντων κάνναβης ετοιμάζεται να εισέλθει ο αμερικανικός κολοσσός της «Coca Cola», συνάπτοντας γι’ αυτόν το σκοπό συμφωνία με την πολυεθνική βιομηχανία παραγωγής μαριχουάνας «Aurora Cannabis Inc».

Για την επέκτασή τους στην παραγωγή ποτών και αναψυκτικών με βάση τη μαριχουάνα, τα μονοπώλια παρουσιάζουν την κάνναβη ως ένα «μοντέρνο συστατικό», διαφημίζοντας μάλιστα τις ιατρικές – θεραπευτικές χρήσεις της κανναβιδιόλης, όπως γίνεται τελευταία και στη χώρα μας, ενώ τα κέρδη και οι μετοχές τους καταγράφουν αυξητική πορεία.

Θυμίζουμε ότι διευθυντικά στελέχη των βιομηχανιών παραγωγής κάνναβης είναι ανάμεσα σε άλλους μέλη της Παγκόσμιας Τράπεζας που «δραστηριοποιούνται στην αγορά εκτάσεων» (σε Κολομβία, Περού, Ινδία, Φιλιππίνες, Κίνα κ.α.), πρώην νομοθέτες, εμπειρογνώμονες στον τομέα της δημόσιας Υγείας και επιχειρηματίες.

Είναι φανερό ότι πίσω από τις προσπάθειες νομιμοποίησης της κάνναβης, πρώτα απ’ όλα στη συνείδηση του λαού και της νεολαίας, παίζεται ένα τεράστιο επιχειρηματικό παιχνίδι, με λεία πολλά δισ. ευρώ, από μονοπώλια που δραστηριοποιούνται σε διάφορους τομείς της οικονομίας. Και, βέβαια, μέσα από την προβολή της κάνναβης ως ενός αθώου, τάχα, αν όχι «ευεργετικού» φυτού, δημιουργούνται προϋποθέσεις άμβλυνσης των αντιστάσεων στη νομιμοποίηση της καλλιέργειας και της χρήσης, σε βαθμό που να προβάλλεται ως στοιχείο «προοδευτισμού» και «δημοκρατίας» (!) το …«δικαίωμα» της νεολαίας να μαστουρώνει ελεύθερα.

Πηγή: Ριζοσπάστης