Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βόλος: Η ΚΝΕ καταγγέλλει τις αντικομμουνιστικές αθλιότητες της νεολαίας του ΝΑΡ

Η Τομεακή Οργάνωση Σπουδάζουσας Βόλου της ΚΝΕ εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με τον αντικομμουνισμό της νΚΑ Βόλου, σημειώνοντας:

«Μετά από τρεις μήνες χειμέριας ΝΑΡ-κης και παντελούς απραξίας, εμφανίστηκε επιτέλους με μια ανακοίνωση η λεγόμενη “νεολαία κομμουνιστική απελευθέρωση” στο Βόλο.

Δυστυχώς, αντί να τα βάλει με την κυβέρνηση, την Περιφερειακή και Δημοτική Αρχή που στηρίζουν το έγκλημα της καύσης σκουπιδιών, επιλέγει να “καταγγείλει” την ΚΝΕ, χαρίζοντας άφθονο γέλιο με τα χοντροκομμένα ψέματα που δεν πείθουν ούτε το .. συγγραφέα της εν λόγω ανακοίνωσης.

Τι να πρωτοθαυμάσουμε!

Λένε ότι η ΚΝΕ δεν στήριξε την αθώωση του συλληφθέντα φοιτητή ενώ οι εκλεγμένοι με την παράταξη της ΚΝΕ κατέθεσαν ψήφισμα στους φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στην καταστολή και τις συλλήψεις διαδηλωτών έξω από την ΑΓΕΤ!!! Τους συμβουλεύουμε να απευθυνθούν στον οφθαλμίατρο τους γιατί ο αντικομουνισμός τυφλώνει!

Λένε ότι η ΚΝΕ “καταγγέλλει σύσσωμο το κίνημα του Βόλου για προβοκάτορες”, όταν τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ είναι κομμάτι αυτού του κινήματος! Δεν γνωρίζουν ότι μαζί με την καταστολή πάντα οι κυβερνήσεις αξιοποιούσαν τη δράση διάφορων προβοκατόρικων ομάδων για να συκοφαντήσουν το ίδιο το κίνημα και τους αγώνες; Δικαίωμα τους να σφιχταγκαλιάζονται μαζί τους, όχι όμως να ταυτίζουν ένα μεγαλειώδες κίνημα με ομάδες ξένες προς αυτό.

Η κατάντια τους φτάνει μέχρι το σημείο να συκοφαντούν ότι το ΚΚΕ στηρίζει τις πολυεθνικές όπως την EldoradoGold στις Σκουριές ή την ΑΓΕΤ στο Βόλο!!!

Το αίτημα που σηματοδοτεί τον αγώνα των Βολιωτών είναι να σταματήσει η καύση σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ. Είναι επιλογή της κυβέρνησης και της Δημοτικής Αρχής να διαστρεβλώνει αυτό το αίτημα, προβάλλοντας ότι οι διαδηλωτές ζητάνε δήθεν “να κλείσει η τσιμεντοβιομηχανία” και να απολυθούν οι εργάτες, για να τους στρέψει ενάντια στους υπολοίπους Βολιώτες. Είναι δικαίωμα του ΝΑΡ να πέφτει στην παγίδα της κυβέρνησης, να υιοθετεί το ψευτοδίλημμα “λουκέτο και απολύσεις ή καύση σκουπιδιών και καρκίνος”, αλλά το κίνημα δεν θα τους ακολουθήσει. Είναι επίσης δικαίωμα του ΝΑΡ να συνεργάζεται με δυνάμεις που στηρίζουν την “πράσινη” ανάπτυξη του κεφαλαίου και επιδιώκουν αντί της ΑΓΕΤ να κάνουν “πράσινες” μπίζνες με τα προγράμματα της ΕΕ.

Τις επιχειρήσεις τις κλείνουν τα αφεντικά για να κυνηγήσουν αλλού πιο μεγάλα κέρδη, όχι οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας! Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι τα κλειδιά της οικονομίας και της εξουσίας πρέπει να περάσουν στα χέρια του λαού ώστε ο ίδιος να αποφασίζει και να σχεδιάζει την παραγωγή, με γνώμονα την προστασία της υγείας, των δικαιωμάτων των εργατών και του περιβάλλοντος.

Τελικά πίσω από ψέματα και παχιές κουβέντες θέλουν να κρύψουν τις αμαρτίες τους, που δεν ξεπλένονται ούτε με όλο το νερό των Σταγιάτων:

  • Την απαράδεκτη στάση τους ενάντια στο μεγάλο συλλαλητήριο περισσότερων από 30 μαζικών φορέων ενάντια στην καύση σκουπιδιών στις 5 Ιούνη. Το καταψήφισαν μαζί με τη ΔΑΠ στους φοιτητικούς συλλόγους και την ΠΑΣΚΕ στα σωματεία.
  • Το σιωπητήριο εν μέσω καραντίνας, υιοθετώντας στην πράξη το σύνθημα του ΣΥΡΙΖΑ “μετά θα λογαριαστούμε”, αφού καταψήφισαν ακόμα και τις στοιχειώδεις διεκδικήσεις και κινητοποιήσεις των φοιτητών.
  • Την υποταγή τους στις συστάσεις της κυβέρνησης για την πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση όπου επέλεξαν το “μένουμε σπίτι” και άφρισαν με τις μεγαλειώδες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, την οργανωμένη απειθαρχία.
  • Το ρόλο του αριστερού ψάλτη της ΠΑΣΚΕ στο εργατικό κίνημα αφού τρέχουν να δώσουν αριστερό άλλοθι στο κοινό τους αντιΠΑΜΕ μέτωπο.

Και ο κατάλογος δεν έχει τελειωμό…

Η ΚΝΕ έχει αποδείξει ότι είναι στην πρώτη γραμμή των αγώνων της νεολαίας του Βόλου ενάντια στην καύση σκουπιδιών. Δεν έχει ανάγκη από πιστοποιητικό αγωνιστικότητας ούτε από πέντε λεπτά δημοσιότητας για να κρύψει την ανυπαρξία της από τους χώρους της νεολαίας, όπως άλλες δυνάμεις.

Καλούμε κάθε νέο και νέα που δεν μπορεί να “ανασάνει” μέσα σε αυτό το σύστημα της εκμετάλλευσης, της ανεργίας, της καταστροφής του περιβάλλοντος να συναντηθούμε στους αγώνες. Με ένα οργανωμένο, ριζοσπαστικό, ταξικό κίνημα ανατροπής της πολιτικής τους. Με ένα κίνημα που θα εναντιώνεται στα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων, στην “πράσινη ανάπτυξη” της ΕΕ και των κυβερνήσεών της. Με το βλέμμα στο όμορφο μέλλον που μπορούμε να οικοδομήσουμε, στην κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, το σοσιαλισμό-κομμουνισμό».