Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βόρεια Κορέα: Επανεξελέγη Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Εργατών ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Με απόφαση του το 8ο Συνέδριο του Κόμματος Εργατών Κορέας επανεξέλεξε στην θέση του Γενικού Γραμματέα τον Κιμ Γιονγκ Ουν, όπως μετέδωσε το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων (KCNA) της Λαϊκής Δημοκρατίας της Βόρειας Κορέας.

Ο μέχρι σήμερα τίτλος που έφερε ο Κιμ Γιονγκ Ουν ήταν αυτός του «Προέδρου» (Chairman) του κόμματος, ο οποίος του είχε αποδωθεί κατά το προηγούμενο συνέδριο το 2016. Φέτος, με απόφαση του συνεδρίου, επανέρχεται η θέση του Γενικού Γραμματέα την οποία κατείχαν παλαιότερα οι Κιμ Γιονγκ Ιλ και Κιμ Ιλ Σουνγκ, ο πατέρας και ο παππούς αντίστοιχα του σημερινού ηγέτη της χώρας.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του, στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, ο Κιμ Γιονγκ Ουν αναφέρθηκε στα επιτεύγματα της ΛΔ της Βόρειας Κορέας τα τελευταία χρόνια, κάνοντας ωστόσο και αυτοκριτική για ελλείψεις και καθυστερήσεις αναφορικά με την υλοποίηση του κυβερνητικού προγράμματος.

Αναφερόμενος στις ΗΠΑ, ο βορειοκορεάτης ηγέτης τις χαρακτήρισε ως «τον μεγαλύτερο εχθρό» προσθέτοντας πως η Ουάσινγκτον θα πρέπει να εγκαταλείψει τις εχθρικές πολιτικές της για τη βελτίωση των σχέσεων των δύο χωρών.