Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Βύρωνας – Δάφνη – Καισαριανή – Υμηττός: Έκθεση Βιβλίου & Εκδηλώσεις

Οι οργανώσεις ΚΚΕ & ΚΝΕ Βύρωνα, Δάφνης, Υμηττού, Καισαριανής προχωρούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε θεματική  Έκθεση Βιβλίου και Εκδηλώσεις

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ & ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ
«Είμαστε εμείς που δεν έχουμε τίποτα κι ερχόμαστε να πάρουμε τον κόσμο»
Διάρκεια έκθεσης: 28|6 — 4|7Γραφεία ΚΚΕ Βύρωναςℹ️  Η έκθεση θα λειτουργεί στα γραφεία των Κομματικών Οργανώσεων Βύρωνα (Χειμάρρας & Αϊδινίου)
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00-22:00Σάββατο & Κυριακή: 10:00-3:00

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:
Στην ταράτσα των γραφείων μας (Χειμάρρας & Αϊδινίου, Βύρωνας)

 • Δευτέρα 28|6, 20:00
  🔹  Παρουσίαση της έκθεσης και καλλιτεχνικό δρώμενο
 • Παρασκευή 2|7, 20:00
  🔹 Εκδήλωση για τον εργάσιμο χρόνο
  Στην ταράτσα των γραφείων Ζωγράφου (Παπαδιαμαντοπούλου 81)
 • Σάββατο 8|7, 20.00 Βιβλιοπαρουσίαση της έκδοσης «Κι όμως, κινείται…» (Για νέους από 9+)
  🔹 Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείου) στον Βύρωνα
 • Τετάρτη 7|7, 20.00
  🔹 Εκδήλωση για το περιβάλλον.
  Ομιλήτρια η Αφροδίτη Αυγερινού, μέλος του Τμήματος Περιβάλλοντος της ΚΕ του ΚΚΕ και Περιφερειακή Σύμβουλος

Ναρκωτικά 29 Ιούνη 2021 - 20.30 πλατεία Ταπητουργείου, Βύρωνας ΤΟ Ανατολικών ΚΟΑ ΚΚΕΤρίτη 29 Ιούνη, στις 20.30 πλατεία Ταπητουργείου, Βύρωνας
Τομεακή Οργάνωση Ανατολικών της ΚΟΑ του ΚΚΕ
ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΣΥΖΗΤΗΣΗ
«Οι θέσεις του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά»

ℹ️  Θα μιλήσει ο Παναγιώτης Κατηφές, υπεύθυνος του Τμήματος Κατά των ΝαρκωτικώνΚΚΕ Δασικοί χάρτεςΟι δασικοί χάρτες και η ιδιοκτησία στα δάσηΗ πρόταση του ΚΚΕ
Η έκδοση αυτή αναδεικνύει πλευρές του ζητήματος των δασικών χαρτών και τη θέση του ΚΚΕ, από τη μεριά των συμφερόντων της εργατικής τάξης.Λογοτεχνία Εκδηλώσεις ΚΚΕ ΚΝΕ Βύρωνα – Δάφνης Καισαριανής Υμηττού

Βιομηχανία Ν & Κ (Negel & Κοpp)
Ο συγγραφέας αναφέρει: «Στα τέλη της δεκαετίας του ’20 δούλευα στο επάγγελμά μου σαν τορναδόρος στο Αμβούργο στην εταιρία Negel & Κοpp. Στον αγώνα κατά των ρεφορμιστών εργατοπατέρων και των υπερασπιστών τους στο εργοστάσιο η επαναστατική συνδικαλιστική αντιπολίτευση κέρδισε την εμπιστοσύνη των συναδέλφων εργατών, κέρδισε σε νόμιμες εκλογές του σωματείου την απόλυτη πλειοψηφία. Οι συνέπειες ήταν απεργία, ανταπεργία, και επέμβαση της αστυνομίας. Και εμένα με πέταξαν στο δρόμο. Ό,τι διαδραματίστηκε στο εργοστάσιο, το κατέγραφα κατά τη φυλάκισή μου.»

Όταν χτιζόταν το καράβι Ρεπορτάζ για μια απεργία
Το Σεπτέμβρη του 1980 οι εργάτες στα Ναυπηγεία της Σαλαμίνας ύψωσαν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοσία. Ήταν μια απεργία που κράτησε πάνω από σαράντα μέρες. Οι εργάτες συμμετείχαν στην πολύμορφη απεργιακή δράση, εμπνεόμενοι από την πρωτοπόρα δράση των κομμουνιστών συναδέλφων τους. Βγήκαν νικητές από αυτήν την απεργία, αναγκάζοντας την εργοδοσία να ικανοποιήσει τα περισσότερα από τα δίκαια αιτήματά τους.

Μαρξιστικό βιβλίο Εκδηλώσεις ΚΚΕ ΚΝΕ Βύρωνα – Δάφνης Καισαριανής Υμηττού 1

Μισθός, τιμή και κέρδος
Η μπροσούρα αυτή βασίζεται πάνω σε μια διάλεξη που έκανε ο Μαρξ στο Γενικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης των Εργατών, στην Πρώτη Διεθνή, απαντώντας στην άποψη του Άγγλου μικροαστού σοσιαλιστή Τ. Ουέστον ότι οι εργάτες δεν πρέπει να παλεύουν για μεγαλύτερα μεροκάματα, γιατί αν ανέβουν τα μεροκάματα θα ανέβουν και οι τιμές. Ο Μαρξ δείχνει ότι μια γενική αύξηση των μεροκάματων δε σημαίνει υποχρεωτικά αύξηση στις τιμές αλλά πτώση του κέρδους των καπιταλιστών. Με αυτή όμως την ευκαιρία ο Μαρξ δίνει με απλό τρόπο μια σειρά έννοιες και όρους της πολιτικής οικονομίας.

Μισθωτή εργασία και κεφάλαιο
Είναι το πρώτο δημοσιευμένο έργο του Μαρξ, όπου έγινε επιστημονική έρευνα του καπιταλιστικού τρόπου παραγωγής και η προσοχή στράφηκε κυρίως στην ανάλυση της βασικής παραγωγικής σχέσης της αστικής κοινωνίας ανάμεσα στη μισθωτή εργασία και στο κεφάλαιο.

Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κόμματος
Γραμμένο το 1847 αποτέλεσε στην ουσία το πρώτο κείμενο του επιστημονικού κομμουνισμού. Μετά από σχεδόν 160 χρόνια παραμένει το επίκαιρο Μανιφέστο του Κομμουνιστικού Κινήματος και ως τέτοιο το αλφαβητάρι κάθε κομμουνίστριας και κομμουνιστή.

Ιστορικό βιβλίο Εκδηλώσεις ΚΚΕ ΚΝΕ Βύρωνα – Δάφνης Καισαριανής Υμηττού

Δοκίμιο Ιστορίας του ΚΚΕ, 1918-1949 (4 τόμοι)
Η ηρωική και μεγαλειώδης πάλη του ΚΚΕ από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του διατρέχει τις σελίδες του Δοκιμίου Ιστορίας του Κόμματος, αποδεικνύοντας ότι η αιματοβαμμένη ΙΟΟχρονη πορεία του είναι γεμάτη αγώνες και θυσίες προς όφελος της εργατικής τάξης και συνολικά του λαού.

Η άγνωστη ιστορία του εργατικού κινήματος των ΗΠΑ
Η ιστορία της εργατικής τάξης των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής είναι η ιστορία του ίδιου του αμερικανικού λαού. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου βλέπουμε την εργατική τάξη στις ΗΠΑ να γεννιέται και να αναπτύσσεται μέσα από την πάλη της με τα μονοπώλια.

Ρήξη και ενσωμάτωση – Συμβολή στην Ιστορία του εργατικού-κομμουνιστικού κινήματος του Μεσοπολέμου

Γιατί ορισμένα τμήματα της εργατικής τάξης υιοθετούν ριζοσπαστικές μορφές σκέψης και πάλης, ενώ άλλα όχι; Πώς διαμορφώνεται η ταξική συνείδηση; Τι μεθόδους ενσωμάτωσης επιστρατεύουν αστικό κράτος και εργοδότες προκειμένου να ευνουχίσουν ιδεολογικά και πολιτικά το κίνημα των εργατών; Πρόκειται μόνο για ορισμένα από τα ερωτήματα που θέτει το παρόν βιβλίο, ανατρέχοντας σε μια σχετικά ανεξερεύνητη ιστοριογραφικά περίοδο, όπως αυτή της Ελλάδας του Μεσοπολέμου (1918-1936).

Βιβλία Σύγχρονες επεξεργασίες Εκδηλώσεις ΚΚΕ ΚΝΕ Βύρωνα – Δάφνης Καισαριανής Υμηττού

Σοσιαλισμός. Η απάντηση για τον 21ο αιώνα
Πρόκειται για συλλογή κειμένων που έχουν δημοσιευτεί σε τεύχη της Κομμουνιστικής Επιθεώρησης και απο τυπώνουν νέες πλευρές στην ανάπτυξη των θεωρητικών επεξεργασιών και της στρατηγικής αντίληψης του ΚΚΕ σε δύο κομβικά ζητήματα: Τις νομοτέλειες για την οικοδόμηση της σοσιαλιστικής- κομμουνιστικής κοινωνίας και την επαναστατική στρατηγική για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Επιτεύγματα και κατακτήσεις της εργατικής τάξης στο σοσιαλισμό
Η παρούσα έκδοση αναφέρεται στις κατακτήσεις στην πρώτη χώρα που ξεκίνησε την οικοδόμηση του σοσιαλισμού. Στην ΕΣΣΔ και στις άλλες σοσιαλιστικές χώρες πραγματοποιήθηκαν σημαντικά κοινωνικά επιτεύγματα γι’ αρκετές δεκαετίες, πολλά από τα οποία ακόμη και σήμερα δεν έχουν επιτευχθεί στον καπιταλισμό.

Η εμφάνιση της εργατικής τάξης, ο ρόλος της στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στον 20ό αιώνα και η στρατηγική του ΚΚΕ
Η έκδοση περιλαμβάνει τις ομιλίες της διημερίδας που διοργάνωσε η ΚΕ του ΚΚΕ στις 21-22.11.15, καθώς και τα υλικά από το μουσικοθεατρικό αφιέρωμα που παρουσιάστηκε, μαζί με το υπόλοιπο αρχειακό υλικό που εκτέθηκε τις μέρες της διημερίδας.