Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΓΑΔΑ: «Διερχόμενος περαστικός» ο τύπος με τη ναζιστική μπλούζα που συνομιλούσε με άνδρα των ΜΑΤ στα Εξάρχεια…

Σε… εσωτερική έρευνα προχώρησε η η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής με αφορμή φωτογραφία που δημοσιεύθηκε στο διαδίκτυο και απεικονίζει άνδρα των ΜΑΤ να συνομιλεί με άτομο αγνώστων λοιπών στοιχείων που φορά μπλούζα με στάμπα ιταλικής νεοναζιστικής οργάνωσης. 

Πιο συγκεκριμένα, σε φωτογραφία που λήφθηκε στην περιοχή των Εξαρχείων μετά την επιχείρηση εκκένωσης των τεσσάρων κατειλημμένων κτιρίων από την ΕΛ.ΑΣ., απεικονίζεται ένας αστυνομικός των ΜΑΤ και ακριβώς δίπλα του άτομο με μπλούζα της ιταλικής νεοναζιστικής συμμορίας “Opposta Fazione”, γνωστής στη γειτονική χώρα για το ρατσιστικό της μίσος ενάντια σε πρόσφυγες και μετανάστες. Μέλη της εν λόγω οργάνωσης, που αποτελείται από χούλιγκανς γνωστής ομάδας ποδοσφαίρου της Ρώμης, έχουν προβεί ουκ ολίγες φορές σε πράξεις βίας ενάντια σε πρόσφυγες. 

Τη φωτογραφία ανέβασε στον λογαριασμό του στο Twitter ο αρθρογράφος Γιάννης Μπαμπούλιας.  Από την πλευρά της, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνσης Αττικής προχώρησε σε εσωτερική έρευνα και ανακοίνωσε ότι:

«O ανωτέρω αστυνομικός, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, προσεγγίστηκε από διερχόμενο περαστικό, ο οποίος του ζήτησε πληροφορίες για κατάστημα της περιοχής και αφού του απάντησε αποχώρησε από το σημείο. Τα ανωτέρω επιβεβαιώνονται τόσο από τον εικονιζόμενο αστυνομικό, όσο και από έτερο αστυνομικό της ίδιας Υπηρεσίας».

«Διερχόμενος περαστικός», λοιπόν, ο κύριος με τη ναζιστική στάμπα που – εντελώς τυχαία – βρέθηκε στα Εξάρχεια να συνομιλεί με άνδρα των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια της επιχείρησης σκούπα… Άλλωστε, το «επιβεβαιώνουν» και δύο αστυνομικοί.

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματα του.