Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

Γαλλία: Οι θάνατοι ξεπέρασαν το συμβολικό όριο των 20.000

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 20.000 θανάτων της επιδημίας του κορονοϊού, έχοντας καταγράψει 547 νέους θανάτους κατά το τελευταίο 24ωρο. Ωστόσο οι νοσηλευόμενοι ασθενείς, καθώς και ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται στην εντατική συνεχίζουν να μειώνονται, ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής δημόσιας υγείας.

«Απόψε, η χώρα μας ξεπέρασε ένα ιδιαίτερα οδυνηρό συμβολικό όριο», δήλωσε ο Ζερόμ Σαλομέ. Συνολικά, 20.265 άνθρωποι έχουν υποκύψει από την έναρξη της επιδημίας στις αρχές του Μαρτίου: 12.513 στο νοσοκομείο (+444 τον τελευταίο 24ωρο) και 7.752 σε οίκους ευγηρίας ιατρικής περίθαλψης και άλλες ιατρο-κοινωνικές δομές (+103).

Επιστροφή στα γήπεδα στις 17 Ιουνίου!

Η διοργανώτρια αρχή των δύο πρώτων επαγγελματικών κατηγοριών του γαλλικού ποδοσφαίρου, Ligue de Football Professionnel (LFP), ανακοίνωσε την πρόθεσή της να επαναρχίσει η δράση στις 17 Ιουνίου, περιμένοντας ωστόσο οριστική απόφαση για το αν οι αγώνες θα γίνονται με θεατές ή κεκλεισμένων των θυρών!

Η πανδημία του κορονοϊού «χτύπησε» τις Ligue 1 και Ligue 2 στις 13 Μαρτίου, με όλες τις αθλητικές δραστηριότητες στη χώρα να αναστέλλονται. Η «L’Equipe» δημοσίευσε άρθρο την περασμένη εβδομάδα στο οποίο γινόταν αναφορά σε επανέναρξη των πρωταθλημάτων ώστε η εγχώρια σεζόν να ολοκληρωθεί στις 25 Ιουλίου. Πρόταση που έτυχε δριμείας κριτικής από τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών της Γαλλίας, Σιλβέν Καστεντό.

Ωστόσο, η LFP εξέδωσε σήμερα, Δευτέρα, ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «κατόπιν μυστικής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε στις 10 Απριλίου, το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε την επανέναρξη των πρωταθλημάτων της Ligue 1 και Ligue 2. Οι αγώνες θα αρχίσουν και πάλι στις 17 Ιουνίου, ώστε η σεζόν 2019/20 να ολοκληρωθεί ως τις 25 Ιουλίου και η επόμενη σεζόν, 2020/21, να ξεκινήσει στις 22 και 23 Αυγούστου».

Όπως, επίσης, αναφέρεται στην ανακοίνωση της LFP, θα υπάρξει αναμονή μέχρι η UEFA να επισημοποιήσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων σε Champions League και Europa League ενώ ξεκαθαρίζεται πως θα ληφθεί σοβαρά υπόψη και η γνώμη των ιατρών, σχετικά με τα μέτρα που θα χρειαστεί να λαμβάνονται πριν αλλά και κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων.