Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΓΑΛΛΙΑ: ΚΚΕ και ΚΝΕ στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Στις χτεσινές μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη Γαλλία ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση της κυβέρνησης Μακρόν παραβρέθηκαν μέλη και φίλοι του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, σε Παρίσι, Μασσαλία, Γκρενόμπλ και άλλες πόλεις.

Οι δυνάμεις του ΚΚΕ, μπροστά στην απεργία προσπάθησαν να αναδείξουν τις αιτίες των ανατροπών στο Ασφαλιστικό και την ταξικότητα της πολιτικής που πηγάζει από την ΕΕ, τον ΟΟΣΑ και υλοποιείται ενιαία σε όλες τις χώρες, όπως γίνεται αυτό το διάστημα σε Γαλλία και Ελλάδα. Προσπάθησαν να αξιοποιήσουν την πείρα από τις αντίστοιχες αντιασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, για να απαντήσουν με επιχειρήματα στην προπαγάνδα περί «προνομιούχων ρετιρέ» που αναπτύσσεται από κυβέρνηση και αστικά ΜΜΕ και στη Γαλλία.

Με σύνθημα «Κοινωνική συμμαχία ενάντια στο χτύπημα των συντάξεων από κυβέρνηση – ΕΕ. Πάλη για τις πραγματικές μας ανάγκες» καλούσαν τους εργαζόμενους να πάρουν θέση στον ταξικό πόλεμο που εξελίσσεται και όχι μόνο να βάλουν φρένο στον περιορισμό των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, αλλά να διεκδικήσουν επέκταση και διεύρυνσή τους στη βάση των σύγχρονων αναγκών. Συγκεκριμένα να παλέψουν για:

  • Αυξήσεις στους μισθούς, στις συντάξεις, στις κοινωνικές παροχές, στις δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας.
  • Συντάξεις που θα εξασφαλίζουν αξιοπρέπεια στα γηρατειά, στη βάση των σύγχρονων αναγκών της εργατικής – λαϊκής οικογένειας και όχι με συνθήκες του προηγούμενου αιώνα.
  • Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και όχι δουλειά σε άθλιες συνθήκες ως τα βαθιά γεράματα. Συνταξιοδότηση στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες, με 5 χρόνια λιγότερης δουλειάς για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.