Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Facebooktwitterrssyoutube
slogan

ΓΑΛΛΙΑ: Νέες απεργιακές κινητοποιήσεις στις 13 Φλεβάρη

Σε νέες κινητοποιήσεις προσανατολίζονται οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα της Γαλλίας, ζητώντας την απόσυρση της νέας αντιασφαλιστικής μεταρρύθμισης, που στις 17 Φλεβάρη θα αρχίσει να συζητιέται στη Βουλή.

Εκτός από τις 20 του μήνα οπότε έχει ήδη εξαγγελθεί νέα «μέρα πανεθνικής δράσης», μια σειρά χώρων αποφασίζουν κινητοποιήσεις και στις 13 Φλεβάρη, καλώντας σε νέα 24ωρη απεργία. Τέτοια απόφαση έλαβε ήδη το Εργατικό Κέντρο Μασσαλίας, που εκτός από το απεργιακό κάλεσμα για τις 13/2, απευθύνει και κάλεσμα σε κινητοποιήσεις την παραμονή, 12 του μήνα.

Tous et toutes en grève !
🚩  Όλοι στην απεργία! 🎈

Σε 24ωρη απεργία στις 13 Φλεβάρη καλεί και η Ομοσπονδία Εργαζομένων στη Χημική Βιομηχανία (FNIC) που καλεί σε απεργία και στις 20 του μήνα.

Ευχαριστήριο σε ΠΑΜΕ και ΠΣΟ

Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ τονίζει ότι «η στήριξη και αλληλεγγύη της ΠΣΟ και των ταξικών συνδικάτων διεθνώς στους αγώνες των εργαζομένων της Γαλλίας έχει αποτελέσει σημαντικό όπλο στους αγώνες και τις απεργίες που κρατάνε πάνω από 2 μήνες». Μάλιστα, «θέλοντας να εκφράσουν την ευγνωμοσύνη τους προς την ΠΣΟ και τους εργάτες του κόσμου το Εργατικό Κέντρο Βαλ ντε Μαρν δημοσίευσε φωτογραφίες από τις 6 Φλεβάρη, μέρα απεργίας και κινητοποιήσεων στη Γαλλία, όπου οι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση στο Παρίσι κρατάνε αφισάκια με το μήνυμα “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ” και “ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΣΟ“.

Ταυτόχρονα ο γενικός γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Βαλ ντε Μαρν, Cedric Quintin, σημείωσε:

“Είναι μια συμβολική κίνηση ευγνωμοσύνης, αλληλεγγύης και ταξικού διεθνισμού προς την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία. Αγωνιστικό μήνυμα στους συντρόφους μας στο Σαντιάγο, της Γενικής Ενωσης Εργατών της Κούβας, του ΠΑΜΕ στην Ελλάδα, της CGT Μπουρκίνα Φάσο… Για τις συντάξεις μας και για έναν καλύτερο κόσμο! Δεν παραδίδουμε τίποτα”.

Παράλληλα, η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας FNIC CGT Γαλλίας, μέλος της ΠΣΟ, απέστειλε στο ΠΑΜΕ μήνυμα αλληλεγγύης όπου σημειώνει:

“Αγαπητοί σύντροφοι,
Η FNIC CGT εκφράζει τη στήριξή της και σας επιβεβαιώνει για την αλληλεγγύη της στον αγώνα που διεξάγετε ενάντια στη διάλυση των συνταξιοδοτικών και ασφαλιστικών συστημάτων.
Η διάλυση αυτή, όπως αυτή που επιχειρεί να επιβάλει η κυβέρνηση της Γαλλίας σε εμάς, είναι μόνο μια απάντηση στις εντολές των καπιταλιστών που θέλουν με κάθε κόστος να βάλουν χέρι στα οικονομικά των συστημάτων Κοινωνικής Ασφάλισής μας.
Ομως είμαστε σίγουροι ότι οι εργαζόμενοι της Ελλάδας θα τους δώσουν την αρμόζουσα απάντηση, ότι οι συντάξεις και η Κοινωνική Ασφάλιση είναι δικά μας και όχι των τραπεζιτών!
Ζήτω ο αγώνας των εργαζομένων της Ελλάδας και της Γαλλίας
Ζήτω η διεθνιστική αλληλεγγύη
Ομοσπονδιακή Γραμματεία FNIC CGT”».